V BAZENU

Markič in Dugonjić po medaljo

Objavljeno 26. maj 2012 12.12 | Posodobljeno 26. maj 2012 12.12 | Piše: D. P., STA

Slovenski dvojec je favorit preizkušnje na Madžarskem.

Damir Dugonjić po medaljo.

DEBRECEN – Pred slovenskimi plavalci na evropskem plavalnem prvenstvu v Debrecenu je zelo pomemben dan, saj bodo nastopili v kar štirih finalih. V petkovem polfinalu sta s prvima dosežkoma dneva izstopala Koprčan Matjaž Markič in Ravenčan Damir Dugonjić, ki sta prevzela vlogo favoritov za zlato medaljo na 50 metrov prsno.

Dobri obeti

Slovenska plavalca imata tudi prva dosežka dneva. Zjutraj je bil najhitrejši Dugonjić s 27,36, popoldan Markič, med tekmeci pa je bil z jutranjim dosežkom 27,56 najboljši Italijan Fabio Scozzoli, popoldan pa njegov rojak Mattia Pesce s 27,63.

V bazen tudi Isakovićeva

Kot peta se je v finale na 200 prosto uvrstila Radovljičanka Sara Isaković na 200 prosto, kjer so bile razlike med tekmovalkami majhne, izstopala je le olimpijska prvakinja Italijanka Federica Pellegrini. Na 100 delfin pa bo nastopil Peter Mankoč, ki je bil v polfinalu sicer šele osmi, a ga so ga od tretjega mesta ločile vsega tri desetinke sekunde.

V današnjem predtekmovanju pa bodo nastopile še tri Slovenke. Mladinska reprezentantka iz Velenja Nastja Govejšek bo plavala na 50 prosto, Tanja Šmid iz Triglava in slovenska rekorderka Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde pa na 50 prsno.
 

Deli s prijatelji