PLAVANJE

Markič in Dugonjić odlična v polfinalu, jutri napadata zlato

Objavljeno 25. maj 2012 21.16 | Posodobljeno 25. maj 2012 21.16 | Piše: Mi. S., STA

V polfinalu za infarkt pa se je sreča tokrat nasmehnila Petru Mankoču, ki se je z 52,65 prav kot osmi uvrstil v finale.

DEBRECEN – Slovenska plavalca Matjaž Markič (27,43) in Damir Dugonjič (27,60) sta zmagala vsak v svojem polfinalu na 50 m prsno na evropskem plavalnem prvenstvu v Debrecenu ter dosegla tudi najboljša polfinalna izida, s čimer ima Slovenija za nedeljski finale kar dva kandidata za zlato medaljo.

Slovenska plavalca imata tudi prva dosežka dneva

Zjutraj je bil najhitrejši Dugonjič s 27,36, popoldne pa Markič, med tekmeci pa je bil z jutranjim dosežkom 27,56 najboljši Italijan Fabio Scozzoli, popoldne pa njegov rojak Mattia Pesce.

Kot prva je med Slovenci v polfinalu nastopila olimpijska podprvakinja Isakovićeva in se s s petim dosežkom 1:59,55 prebila v boje za medalje. Še enkrat je vlogo prve favoritinje potrdila zmagovalka z iger v Pekingu 2008 in svetovna rekorderka Italijanka Federica Pelegrini, ki je edina prebila mejo 1:58 minute. Drugo Italijanko Alice Mizzau, Španko Patricio Ortego Castro, Nemko Silke Lippok in Isakovićevo pa je ločila vsega sekunda.

Mankoč v finale kot osmi

V polfinalu za infarkt se je sreča tokrat nasmehnila Petru Mankoču, ki se je z 52,65 prav kot osmi uvrstil v finale. Razred zase sta bila Madžar Laszlo Cseh (51,95) in rahlo oboleli Srb Milorad Čavić (52,08), v nadaljevanju pa se obeta hud boj za bron, saj so tretjega Srba Ivana Lenđerja in Mankoča ločile vsega tri desetinke.

V finalnih disciplinah večera se je Italijan Filippo Magnini na paradni razdalji na 100 prosto po odlični drugi polovici tekme veselil zmage nad francoskim svetovnim rekorderjem Alainom Bernardom. V prvi disciplini dneva na 800 prosto je Madžarski že sedmo zlato medaljo zagotovil Gergo Kis, na 200 prsno je zmagala Norvežanka Sara Nordenstam, da bo slavje v tej skandinavski državi dvojno, pa je na 100 delfin poskrbela Ingvild Snildal na 100 delfin, s svojo drugo zlato medaljo na letošnjem prvenstvu.

Deli s prijatelji