REGIONALNO

Maccabi zapustil ligo ABA, Helios bi »wild card«

Objavljeno 26. maj 2012 13.51 | Posodobljeno 26. maj 2012 13.51 | Piše: D. P., STA

Slovenci računajo na naklonjenost vodstva tekmovanja.

TEL AVIV – Izraelski košarkarski velikan Maccabi iz Tel Aviva v prihodnji sezoni ne bo več nastopal v regionalni ligi ABA, v kateri je letos prepričljivo zmagal. Ob odhodu Maccabija se je sprostilo mesto v tem regionalnem tekmovanju. Najverjetneje se bo odločalo med Srbijo ali Slovenijo, ki imata po tri oziroma dva predstavnika v ligi.

V Sloveniji je edini kandidat za wild card domžalski Helios, ki ga vodi trener Zmago Sagadin. Ta je tudi solastnik lige.

Prenaporen urnik za Izraelce

»Tako odločitev smo kar nekako pričakovali. Zlasti zaradi prenatrpanega urnika niso več mogli igrati v treh ligah hkrati in so se odločili, da ne bodo več sodelovali v ligi ABA. Maccabi je lani z ligo podpisal triletno pogodbo, vendar so bili v njej členi, da lahko ligo zapusti že po prvem letu, če se bo število tekem v Evroligi povečalo in bo ritem za igralce postal preveč naporen. Tako so se v klubu, kljub temu da so osvojili ligo in bili zadovoljni z nastopanjem v njej, odločili, da jo zapustijo, o čemer so nas obvestili pretekli teden. Za povabilo Maccabiju smo se odločili, ker gre za zelo atraktivno in kakovostno moštvo, ki dviguje raven lige. Mislili smo, da bo dalj časa v naši družbi, a se žal ni tako izšlo,« je pojasnil predsednik lige ABA Radovan Lorbek.

Komu 14. mesto?

Vodstvo lige ABA se mora zdaj odločiti, koga bo namesto Maccabija povabilo v svojo druščino: »Kar nekaj kandidatov je, ki bi se radi vključili in zapolnili izpraznjeno 14. mesto v ligi. V kratkem bomo imeli zasedanje skupščine lige in se odločili, kdo bo dobil naše povabilo oziroma t. i. wild card,« je še pojasnil Lorbek.

Deli s prijatelji