POLFINALE

Lorbek z Barco na poti do nove evropske lovorike

Objavljeno 11. maj 2012 13.33 | Posodobljeno 11. maj 2012 13.33 | Piše: Mi. S., STA

Danes sta v Carigradu na sporedu polfinalni srečanji košarkarske Evrolige.

CARIGRAD – Od 17. uri se bosta udarila branilec naslova Panathinaikos in CSKA Moskva, ob 20.00 pa bodo na parket stopili še igralci Olympiacosa in Barcelone, med njimi tudi slovenski reprezentant Erazem Lorbek, ki bo naskakoval svoj drugi naslov prvaka Evrope.

Lorbek prvi strelec Evrolige

Osemindvajsetletni Ljubljančan s številko 25 na dresu je ključna figura trenerja Xavija Pascuala na poti do finala oziroma tretje lovorike kluba v zgodovini. Erazem Lorbek je v Evroligi prvi strelec Barcelone z nekaj več kot 13 točkami na tekmo in prvi skakalec kluba (4,7). Na vseh 19 tekmah je začel v startni peterki in vsakokrat upravičil visoka pričakovanja kluba, ki je bil prvak leta 2003 in 2010.

Težko je reči, kdo je boljši, Panathinaikos ali CSKA

Drugi polfinale bo ponovitev finala izpred dveh let v Parizu, kjer je Lorbek odigral vidno vlogo (13 točk) in skupaj z Jako Lakovičem dvignil pokal za prvaka Evrope. Letošnji zaključni turnir bo za Lorbka že četrti v karieri, ob morebitni zmagi v polfinalu pa bo imel morda v finalu priložnost za revanšo lanskega poraza na domačem final fouru, kjer je Barcelono v polfinalu izločil Panathinaikos.

»Težko je reči, kdo je boljši, Panathinaikos ali CSKA. Ko si enkrat v finalu, je pravzaprav vseeno proti komu igraš, saj o zmagi ali porazu odloča mnogo dejavnikov. V vsakem primeru moraš za naslov premagati vse najboljše,« je za spletno stran Evrolige dejal Lorbek.

Panathinaikos prvi na stavnicah

Na stavnicah je prvi favorit Panathinaikos, ki je v zadnjih desetih letih pod taktirko Željka Obradovića osvojil štiri naslove. CSKA Moskva je v zadnjih devetih letih kar osemkrat nastopila na zaključnih turnirjih in bila dvakrat prvak, Olympiacos pa bo naskakoval svoj drugi naslov v zgodovini kluba po Rimu 1997, ko je v polfinalu premagal Smelt Olimpijo.

Deli s prijatelji