KANDIDAT

Krmpotić namesto Šiljaka na klop Olimpije?

Objavljeno 05. maj 2012 17.50 | Posodobljeno 05. maj 2012 16.41 | Piše: D. P.

Mile Ačimovič sestavlja ekipo in trenerski štab.

Zlatko Krmpotić danes v Ljubljani.

LJUBLJANA – Očitno bo Ermin Šiljak le začasna rešitev na klopi NK Olimpije. Kot nam je uspelo izvedeti, se je danes športni direktor Mile Ačimovič v Ljubljani srečal z Zlatkom Krpotićem. Nekdanji as Crvene zvezde naj bi bil eden od kandidatov za trenerja zeleno-belih.

V iskanju trenerja in igralcev

Ačimovič se zaveda, da je pred zahtevno nalogo. Pred novo sezono, ko bo Olimpija nastopala tudi v Evropi, je treba kar se da hitro za čim manj evrov sestaviti spodobno ekipo. Ob tem bo treba najti tudi strokovnjaka, ki bo vse povezal v enovito in harmonično celoto.

Po pomoč k prijateljem in poslovnim partnerjem

Morda bo to prav nekdanji jugoslovanski reprezentant, ki je deloval v mlajših selekcijah Crvene zvezde. Prav od tod tudi poznanstvo z Ačimovičem, ki v teh dneh vešče izkorišča stike in naveze v prid Olimpiji. Pred dnevi je svojim nekdanjim delodajalcem prodal Dareta Vršiča, zdaj je pri svojih nekdanjih našel še kandidata za trenerja.

Osemkrat za Jugoslavijo

Krmpotić je star 53 let. V dresu Jugoslavije je zbral osem nastopov, igral je tudi na svetovnem prvenstvu leta 1982 v Španiji. Svojo športno pot je po slovesu od Crvene zvezde sklenil v Turčiji leta 1988 pri Gençlerbirliğiju.

Turčija, Srbija, Kazahstan in Kuvajt

Pred štirinajstimi leti je v Turčiji začel svojo trenersko pot, sprva kot trener MKE Ankaragücüja, potem pa je vodil OKK Beograd in FK Obilić. V sezoni 2001/02 je bil trener v Kazahsatnu (Kairat), potem pa v sezoni 2005/06 še v Kuvajtu.

Deli s prijatelji