POLFINALE

Krka prvi finalist lige Telemach

Objavljeno 09. maj 2012 00.25 | Posodobljeno 09. maj 2012 00.25 | Piše: S. J., STA

Zlatorog – Krka 66 : 69.

Zoran Dragić

LAŠKO – Košarkarji Krke so prvi finalisti košarkarskega državnega prvenstva. V drugi polfinalni tekmi v Laškem so bili še drugič boljši od Zlatoroga z 69 : 66 (19 : 19, 31 : 31, 47 : 47). V finalu na tri zmage se bodo pomerili z zmagovalcem drugega polfinala med Unionom Olimpijo in Heliosom.

Košarkarji Krke so tudi v drugi tekmi polfinala premagali Zlatorog in se zanesljivo tretjič zapored uvrstili v finale. Od 17. maja dalje bodo v seriji na tri zmage branili naslov proti zmagovalcu drugega polfinala med Unionom Olimpijo in Heliosom, v katerem so Ljubljančani danes povedli z 1 : 0 v zmagah.

Prva tekma finala bo zanesljivo v Novem mestu, finala pa je lahko konec že v šestih dneh, če bo ena ekipa trikrat zapored zmagala, sicer pa najkasneje 26. maja.

Druga tekma v dvorani Tri lilije se je razpletla podobno kot prva v Novem mestu. Medtem ko se je Zlatorog v Leonu Štuklju odlično upiral favorizirani Krki le v prvem polčasu, je tokrat grozil s presenečenjem vse do zadnjih sekund. S porazom je Zlatorog zaključil sezono, v kateri je zamenjal tri trenerje (Rado Trifunović, Ivan Sunara, Ervin Dragšič) in dosegel izkupiček 18 zmag in 12 porazov, Krka pa se bo potegovala za peti naslov državnega prvaka v zgodovini kluba.

Odločilnih zadnjih 10 minut

Po treh izenačenih četrtinah si je Krka zmago zagotovila z ekipno in borbeno predstavo v zadnjih 10 minutah. Prednost 63 : 57, ki si jo je priigrala v dobrih treh minutah na začetku zadnje četrtine, je ohranila vse do konca, čeprav so se Laščani večkrat povsem približali. Pri 56 : 53 je Zoran Dragić odgovoril s trojko in košem za 61 : 53, v zaključku tekme, ko je najboljši posameznik pri domačih Daniel Vujasinović (17 točk, 8 podaj) še ohranjal Zlatorog pri življenju, pa je prvi igralec tekme Jure Blažič (19 točk) zadel šest prostih metov v nizu in Krki zagotovil sedmo uvrstitev v finale državnih prvenstev.

Deli s prijatelji