VRAŽEVERNOST

Kraljeva brada

Objavljeno 28. maj 2012 22.09 | Posodobljeno 28. maj 2012 22.06 | Piše: S. N.

Kopi in soigralci se držijo tradicije, ki velja v ligi NHL.

Anže Kopitar z moštvom Los Angeles Kings naskakuje krono lige NHL.

LOS ANGELES – Anže Kopitar se ne brije. Brada v ZDA mu pridno raste. Slovenski ljubitelji hokeja si želijo, da bi še lep čas ostal neobrit. Kopi in soigralci se namreč držijo tradicije, ki velja v ligi NHL: dokler ekipa uspešno nastopa v končnici v boju za Stanleyjev pokal, britja preprosto ni!
 Začetki navade segajo v 80. leta, domislili pa so se je hokejisti New York Islanders. Po njih se zgledujejo tudi že ponekod po Evropi. Otočani so v petih nočeh odigrali štiri tekme, brili se niso, vse zavoljo krepitve timskega duha. Ko se je hokejist zjutraj pogledal v ogledalo, se je tudi zaradi brade nemudoma spomnil na končnico.

Majcenu se ni izšlo

Posnemovalce so hokejisti dobili še v igralcih ameriškega nogometa, bejzbola, tenisa, voznikih avtomobilističnih dirk Nascar in igralcih košarke. No, tudi nogometaš Rudarja Luka Majcen je sklenil bradato stavo s televizijo Šport TV. Obljubil je, da se ne bo obril, dokler ne bo zabil 12. zadetka v sezoni. Kljub temu je moral akcijo končati kar sam. Izgubil je mesto v moštvu, nanj so začeli pritiskati v klubu, nad njegovim videzom so se pritoževali celo navijači. Kopitar in soigralci v Ameriki teh težav nimajo!

Deli s prijatelji