EP 2013

Košarkarska agonija podaljšana za mesec dni

Objavljeno 16. maj 2012 15.33 | Posodobljeno 16. maj 2012 17.37 | Piše: D. P.
Ključne besede: Eurobasket

Sestanka se je udeležil tudi nekdanji košarkarski as Rašo Nesterović.

Predsednik KZS Roman Volčič je prisrčno pozdravil Zorana Jankovića.

LJUBLJANA – Novo mesto in Ptuj sta po zagotovilih dobila priložnost, da do 30. junija letos pripravita vso dokumentacijo za gradnjo, sicer izpadeta iz igre, KZS pa bo uporabil plan B. Predsednik Košarkarske zveze Slovenije Roman Volčič je zatrdil, da ostaja optimist glede zgoraj omenjenih mest, da sta sposobni zgraditi dvorano. Država naj bi za to namenila po dva milijona evrov, Jesenice in Ptuj pa bosta prejela po 550.000 za obnovo.

O uspešnosti gradnje na Dolenjskem in v Prlekiji ne dvomi niti Zoran Janković, ki je zadnji prišel na sestanek, a ga je prvi zapustil. Zatrdil je, da Novemu mestu in Ptuju ni svetoval, kako graditi dvorano. Glede kotizacije ni skupnega stališča: KZS trdi, da bo 720.000 plačal vsak organizator, Ptuj in Novo mesto sta prepričana, da tega ne bosta plačala, če odstopita od sodelovanja, medtem ko se Zoran Janković izmika jasnemu odgovoru. Počakal bo do 30. junija, ko bo jasno, kaj bo s Ptujem in z Novim mestom. Ne izključuje, da bo Tivoli gostil tekmovanje. Zelo skrivnosten pa je bil predstavnik ministrstva Drago Balent: »Sem tak optimist, kot sem bil pred tem sestankom.«

Dejstvo je, da se bobu ni reklo bob. Jasno je prav toliko, kot je bilo pred sestankom, predvsem pa se zmanjšuje manevrski čas, ki ga ni več veliko.

Več pa v tiskani izdaji jutrišnjih Slovenskih novic.

Deli s prijatelji