GORA BOGOV

Karničar z Olimpa, Grki navdušeni

Objavljeno 10. maj 2012 23.10 | Posodobljeno 10. maj 2012 23.18 | Piše: M. K.

Naš ekstremni smučar je za televizijsko oddajo smučal z najvišje grške gore.

Davo Karničar, izjemen alpinist in ekstremni smučar, ki je kot prvi človek na svetu smučal z najvišjih vrhov vseh celin, seveda tudi z najvišje gore na svetu, Mount Everesta, bo še letos, točneje 26. oktobra, srečal abrahama.

Smučal z Olimpa

Toda njegova slava ne zahaja – nasprotno, kar naprej ga vabijo na vse konce sveta. Prav posebno čast so mu namenili grški televizijci: povabili so ga na najvišjo goro, na legendarni Olimp, kjer naj bi po mitih domovali grški bogovi. Prihodnje leto bodo slavili sto let od prvega vzpona na to izjemno lepo goro, ki je z nadmorsko višino 2917 le za nekaj metrov višja od Triglava. Že letos so posneli vrsto prizorov za posebno oddajo ob visokem jubileju.

Iskal idealne zavoje

Davo je po smučanju z vrha povedal, da je bilo veliko snega, da je lahko zato zelo užival in v praksi uveljavljal svoj novi koncept ekstremnega smučanja – iskanje idealnih zavojev. Grški televizijci so bili menda navdušeni.

Sicer pa je Karničar zelo zaposlen v svojem domačem kraju, na Jezerskem, kjer v dolini pod gorskimi vršaci, tam, kjer so nekoč v karavli domovali jugoslovanski graničarji, gradi in ustanavlja Gorniški center Davo Karničar.

Deli s prijatelji