DIRKA PO ITALIJI

Joaquimu Rodriguezu deseta etapa Gira

Objavljeno 15. maj 2012 19.56 | Posodobljeno 15. maj 2012 19.58 | Piše: Ma. F., STA

Z uspehom na 187 kilometrov dolgi preizkušnji je član moštva Katjuša prevzel rožnato majico vodilnega.

Joaquim Rodriguez je zmagovalec desete etape kolesarske dirke po Italiji.

RIM – Španec Joaquim Rodriguez je zmagovalec desete etape kolesarske dirke po Italiji. Z uspehom na 187 kilometrov dolgi preizkušnji od Civitavecchie do Assisija je član moštva Katjuša prevzel rožnato majico vodilnega Kanadčanu Ryderju Hesjedalu (Garmin), ki zdaj zaostaja 17 sekund. V današnji etapi sta se na drugo in tretje mesto z zaostankom dveh sekund uvrstila Poljak Bartsz Huzarski in domačin Giovanni Visconti.

Odločal naporen vzpon

O današnji zmagi je odločal naporen zaključni vzpon z odseki, na katerih je bil klanec tudi 15-odstoten. Španski kolesar se je na njem najbolje znašel, napadel 300 metrov pred ciljem in imel na koncu dve sekundi naskoka pred najbližjima zasledovalcema. »Pritisk je bil velik, saj mi je ta ciljni del res ustrezal. A nikoli ne moreš biti stoodstotno prepričan, da bo šlo vse po načrtih,« je bil po uspehu vesel Rodriguez.

Rodriguez, lani je bil na Giru četrti v skupnem seštevku, je z današnjim prvim etapnim uspehom na italijanski dirki v svojo zbirko dodal še zadnji kamenček na velikih etapnih preizkušnjah. Doslej je namreč že dobil eno etapo na dirki po Franciji in tri na domači Vuelti.

Edini slovenski predstavnik Gregor Gazvoda (AG2R La Mondiale) je današnjo etapo z zaostankom 3:49 minute končal na 92. mestu.


 


 

Deli s prijatelji