GALA SPINS XI

FOTO: Vršič najboljši, Handanović plah ob Luciji Gubenšek

Objavljeno 15. maj 2012 00.52 | Posodobljeno 15. maj 2012 00.52 | Piše: D. P.

Darko Milanič je prvo trenersko ime sezone.

Trije najboljši v tej sezoni.

LJUBLJANA – Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS/Spins) je na gala prireditvi v Ljubljani razglasil najboljše igralce za sezono 2011/12. Naj igralec minule sezone v 1. SNL je postal igralec Olimpije Dare Vršič. Drugo mesto je pripadlo Nusmirju Fajiću iz Mure, tretje pa Goranu Cvijanoviću iz Maribora. Sindikat je razglasil tudi najboljše glede na igralne položaje, najboljši vratar je tako Jasmin Handanović (Maribor), najboljši branilec Aleksander Rajčević (Maribor), najboljši vezist je Dare Vršič (Olimpija), najboljši napadalec pa Nusmir Fajić (Mura).

 

Idealna enajsterica

 

Idealno enajsterico SPINS XI za sezono 2011/12 sestavljajo: Jasmin Handanović (Maribor), Boban Jović (Olimpija), Aleksander Rajčević (Maribor), Martin Milec (Maribor), Aljaž Struna (Luka Koper), Goran Cvijanović (Maribor – njegov zadetek na derbiju v Stožicah je bil izbran za gol sezone!), Goran Galešić (HiT Gorica), Dare Vršič (Olimpija), Agim Ibraimi (Maribor), Dalibor Volaš (Maribor), Nusmir Fajić (Mura).

 

Koga se je bal Handanović?

 

»Tako velik, pa tako plašen,« je voditeljica Lucija Gubenšek (njen sovoditelj je bil Anže Bašelj) pospremila z besedami prihod Handanovića na oder. Jasmin je pokazal, da se dobro znajde tudi pred mikrofonom: »Hvala vsem, ki so glasovali zame.«

 

Rajčević upal, da bo Milanič milostljiv

 

Obrambna lovorika je končala pri Rajčeviću, ki je potrdil, da mu nagrada veliko pomeni. Navsezadnje so ga izbrali 'tisti iz proizvodnje'. »Lepo je, da se srečamo tudi zunaj terena, ne samo na zelenici.« Rajčević je še hudomušno pripomnil, da bodo to pot ostali malce dlje, kot pa je bilo sprva mišljeno. Najboljši trener sezone 2011/12 Darko Milanič (premagal je Dušana Kosiča in Anteja Šimundžo) je sprva predvidel, da bodo nogometaši ob desetih že zapustili Ljubljano. Kako le, ko pa se je ob enajstih dobra zabava v Topu šele začela?!

V sklopu prireditve so predstavili tudi akcijo Podaj najprej, ki poziva vse k darovanju organov, ki lahko rešijo življenje.

Vršič je imenovan za najboljšega vezista, spomnil pa se je tudi dni, ko je še moral kot član romunske Politehnike iskati pomoč prav pri Dejanu Stefanoviču, ki danes vodi sindikat. »Ko sem izčrpal vse možnosti, sem se na pripravah v Avstriji spomnil na Dejana. Hotel sem s priprav kar domov, Dejan mi je pomagal, četudi primer še ni povsem rešen.«

 

Fajić prvi napadalec, Jovič mladi up

 

Čast najboljšega in pokal za naj napadalca sta romala v roke Nusmirja Fajića (NK Mura), ki je ponosen na storjeno v dresu črno-belih: »Hvala vsem, ki ste glasovali zame, predvsem pa soigralcem, brez katerih ne bi bilo teh zadetkov.«

 

Medijski partner projekta so bile Slovenske novice. V njihovem imenu je urednik športa Rok Tamše igralcu Bobanu Joviču (NK Olimpija) izročil nagrado za najboljšega mladega igralca lige. Gregor Režonja (NK Aluminij) je bil izbran za najboljšega v 2. ligi.

 

Neisha in Arsen

 

Zbrane sta navdušila Neisha in legendarni Arsen Dedić, ki se je zbranim predstavil z venčkom petih skladb, čeprav je bilo sprva mišljeno, da na sceno stopi dvakrat. Toda tudi s pentetom izbranih je požel aplavz.

 

Situacija je resna

 

»Kljub bleščečemu dogodku pa nimamo vsi razloga za veselje. Nekateri nimajo niti za bencin ... Igralci Mure in Nafte plač niso videli osem mesecev!« pa je na drugo plat nogometne realnosti na Slovenskem spet opozoril predsednik sindikata Stefanovič. Nekaj pred deseto zvečer se je uradni del končal, igralci in zbrani so si privezali duše ob izbranih jedeh, večer pa končali v Klubu Top.

Deli s prijatelji