LIGA TELEMACH

Finale: Krka petič ali Union Olimpija šestnajstič?

Objavljeno 14. maj 2012 23.15 | Posodobljeno 14. maj 2012 23.13 | Piše: M. U., STA

Za finale košarkarskega prvenstva je vse nared.

Krka in Unjon Olimpija v boj za novo lovoriko

LJUBLJANA – V četrtek je na sporedu prva tekma finala lige Telemach. Krka kot branilec zadnjih dveh prvenstev bo naskakovala peti naslov v zgodovini kluba, Union Olimpija pa se bo skušal šestnajstič okititi z nazivom prvaka Slovenije. Ekipi bosta igrali na tri zmage, druga tekma pa bo v nedeljo, 20. maja, v Stožicah.

Finale ima le prestižni značaj

Finale je pričakovan; za 21. naslov v samostojni Sloveniji se bosta pomerili najboljši ekipi v deželi, ki sta bila letos najboljša slovenska predstavnika tako v ligi ABA kot nato v državnem prvenstvu. Finale bo imel le prestižni značaj, saj so vsi ostali priboljški že razdeljeni. Tako je že jasno, da bosta Krka in Union Olimpija zastopala Slovenijo v ligi ABA v prihodnji sezoni, interni boj za točke in uvrstitev v evroligo v prihodnji sezoni pa so zavoljo višjega položaja v regionalnem tekmovanju, nastopanja v evroligi in osvojitve slovenskega pokala dobili Ljubljančani.

Filipovskega skrbi motiviranost igralcev

Tudi zato je glavna skrb zlasti trenerja Uniona Olimpije Saša Filipovskega motivacija igralcev. Medtem ko njegov kolega na drugi strani Aleksander Sekulić nima tovrstnih preglavic, so zeleno-beli iz Ljubljane v preteklih mesecih dokazali, da imajo kar nekaj težav s premagovanjem tekmecev v domačem prvenstvu. Navsezadnje so Helios v polfinalu ugnali po dveh izenačenih in napetih tekmah. »Čaka nas huda borba. Tekmeca spoštujemo, ima kvaliteto in zlasti homogenost, saj je ekipa že nekaj let ista, tako da se igralci dobro poznajo. A finale je finale, zato bomo dali vse od sebe, skušali igrati pametno v napadu in narediti čim manj napak, ki so sicer sestavni del naše igre. Prepričan sem, da bo o naslovu odločal vsak centimeter na igrišču, vsaka žoga in verjamem, da imamo dovolj kakovosti, da naslov vrnemo v Ljubljano,« pravi strateg Uniona Olimpije Sašo Filipovski.

Aleksander Sekulič na drugi strani se izogiba vlogi favorita, saj meni, da ima Union Olimpija dovolj kakovostnih posameznikov, ki lahko odločijo vsako tekmo. »Treba je iti tekmo za tekmo in se na vsako čim bolje pripraviti. Imamo sicer prednost domačega igrišča, a to ne pomeni prav dosti, saj se dobro poznamo med seboj in skrivnosti praktično ni,« pravi Sekulič.

Igralci komaj čakajo, da se začne finalna serija

Nosilec igre pri Krki Zoran Dragić je dejal, da želi s soigralci, s katerimi so prava klapa, čim prej končati finale in se nato odpraviti na zaslužene počitnice, igralec Uniona Olimpije Jaka Blažič pa je prepričan, da ekipa dobro trenira in da je pripravljena na težke boje, ki se lahko z morebitno peto tekmo končajo najkasneje 26. maja.

Deli s prijatelji