PRVA LIGA

Fajić in Šimundža bi (z)rušila Olimpijo

Objavljeno 17. maj 2012 13.36 | Posodobljeno 17. maj 2012 11.54 | Piše: D. P.

Vstop na tekmo v Stožicah je prost.

Bo Nusmir Fajić tudi tokrat nerešljiva uganka za Olimpijo?

LJUBLJANA – Tekma med Olimpijo in Muro bi lahko že ponudila vsaj del odgovora, katera od zasedb bo v novi sezoni nastopila v Evropi. Ljubljančani imajo na 2. mestu 59 točk, Luka Koper (danes gosti Triglav) 57, 4. Mura pa 56.

Jovič in Vršič verjameta v uspeh

Ljubljančani so v spomladanskem delu zakockali prednost, temu je sledila nova trenerska menjava. V zadnjih dveh tekmah sezone rešujejo tisto, kar so gradili skoraj leto dni. »Prepričan sem, da nam lahko uspe. Verjamem v moje soigralce,« je povedal Boban Jovič, po izboru Spinsa in Slovenskih novic najboljši mladi igralec v prvi ligi.

Zmago pričakuje tudi najboljši (strelec) v prvi ligi Dare Vršič. »Pokazati moramo, da smo boljši,« ne skriva ambicij Vršič, ki bi rad vzel slovo od Olimpije, ki bo uvrščena v Evropo.

Mura in Olimpija sta se v tej sezoni merili trikrat, dvakrat so slavili črno-beli (4 : 2 in 1 : 0), enkrat Zmaji (3:1), ki Muraše nocoj gostijo v Stožicah. Če gre soditi po letošnjih rezultatih, je favorit domačin, ki je slavil na vseh treh dosedanjih medsebojnih srečanjih.

Fajić bi zabijal

»Obeta se prava prvenstvena tekma. Svoje smo v tej sezoni že naredili, a nismo rekli zadnje,« z besedami (in goli) grozi Zmajčkom Nusmir Fajić (19 zadetkov), ki ga v svoje vrste vabijo tudi Nemci, nekateri so ga že pred tekmo v Ljubljani preselili kar k Olimpiji. »To, kje bom igral, bo jasno po koncu sezone,« se Nusmir ne pusti zmesti.

Šimundža v Koper?

»Sezona je zelo naporna. Pa ne toliko fizično, kot psihično. Prvo leto sem trener, pa se je zgodilo toliko stvari. Tega ne bi nikomur privoščil,« je potožil trener Mure Ante Šimundža, ki v imenu svojih neplačanih igralcev obljublja, da bodo naredili vse za popoln izkupiček na gostovanju v prestolnici.

Kako bo z Muro, se ne ve. Igralci na zelenici so presegli vsa pričakovanja, evre še čakajo. Jih bo Šimundža čakal do jeseni in nadaljeval svoje delo na klopi Mure? »O tem bom razmišljal, ko bo konec sezone, v tem trenutku pa sem z mislimi pri današnji tekmi,« je ostal skrivnosten Šimdunža, ki naj bi ga v svojo sredino vabila Luka Koper.

Prva liga, 35. krog, četrtek, 17. 5.
Luka Koper : Triglav (18.00)
HiT : NK Rudar (18.00)
Celje : Maribor (18.00)
Nafta : Domžale (18.00)
Olimpija : Mura (18.00)

Deli s prijatelji