EVROBASKET

Zakopana bojna sekira

Objavljeno 24. avgust 2013 14.39 | Posodobljeno 24. avgust 2013 14.39 | Piše: Drago Perko

Ljubljana in Košarkarska zveza Slovenije dosegli sporazum glede pristojbine za EP.

Utriniki s tekme s Španijo

Mestna občina Ljubljana in Košarkarska zveza Slovenije (KZS) sta 10 dni pred začetkom evropskega prvenstva zakopali bojno sekiro ter se družno umaknili s svojih okopov, na katerih sta stali mesec dni. »Rada bi vam povedala, da so sporna vprašanja razrešena,« je bil predsednik KZS Roman Volčič vnovič poslan v reševalno misijo gladenja spora, ki ga ni sam zanetil. »Sklenjen dogovor, ni ovir, da dogodek ne bi bil na ravni, kot smo si jo zastavili,« je nadaljeval, potem pa je do besede prišel ljubljanski župan Zoran Janković. Najprej je predstavnike KZS spomnil, »da je bila prav Ljubljana prvi podpornik evrobasketa«. Opozoril jih je, da brez dvorane Stožice tudi prvenstva ne bi bilo. Volčič od tega ni bežal, dodal pa je, da bodo z vsemi mesti, torej še s Koprom in Jesenicami, sklenili dodaten aneks, ki bo definiral zneske pristojbine za EP.

Ljubljana bo tako plačala 567.833 evrov, Koper jih bo dodal 634.057, (upravičeno) glasni Jeseničani pa precej manj od načrtovanih 1,589.109,18 evra. »Dogovor še ni sklenjen,« je dodal Volčič, a med vrsticami namignil, da bodo Gorenjci dobili popust. Potrdil je, da je cilj organizatorjev prvenstvo izpeljati s pozitivno ničlo. Tudi zaradi tega so že sprejeli nekaj varčevalnih ukrepov: namesto brhkih Rusinj in Ukrajink bodo na tekmah v minutah odmora plesala slovenska dekleta, varčuje se tudi pri promociji in oglaševanju, stavi pa se na osebni stik. Volčič upa, da bodo šle v promet tudi vstopnice (do danes je prodanih 87.000, kar je 54 odstotkov od prvotnega cilja – 150.000, tihi cilj pa ostaja 250.000), v teh dneh pa naj bi evrobasket dobil še sponzorja ali dva.


Danes se igra na morju

Trenerja Ivo Daneu in Peter Vilfan sta objavila postave za današnji košarkarski spektakel na morju, ki se bo v okviru promocije evropskega prvenstva v Koprskem zalivu začel ob 17.30. To je edinstven dogodek na slovenskem morju, ki bo potekal 300 m od Semedelske ulice v Kopru na splavu, dolgem 40, širokem 20, visokem pa 3 metre, ki tehta 1500 ton. Na splavu bo košarkarsko igrišče, na katerem se bodo med seboj pomerile tri ekipe nekdanjih vrhunskih zvezdnikov Hrvaške, Italije in Slovenije. Na sporedu bodo tri tekme po 2 x 10 minut. Italija: Claudio Coldebella, Francesco Donati, Luigi Mentasti, Giuseppe Corvo, Marco Tirel, Mario Boni, Marco Solfrini, Damiano Brigo, Flavio Carera, trener: Alberto Bucci; Hrvaška: Dino Rađa, Žan Tabak, Aramis Naglić, Hrvoje Perinčić, Darko Krunić, Arijan Komazec, Alan Gregov, Boris Gnjidić, Miro Jurić; Slovenija: Rašo Nesterović, Slavko Duščak, Jaka Daneu, Goran Jagodnik, Roman Horvat, Rado Trifunović, Matjaž Smodiš, Marko Milič, Darko Mirt, Slavko Kotnik.

 

Deli s prijatelji