EUROBASKET

VIDEO: Lipko zadeva tudi pod vodo

Objavljeno 20. september 2013 17.53 | Posodobljeno 20. september 2013 17.53 | Piše: Mo. S.

Maskota evropskega prvenstva v košarki postavlja mejnike.

PORTOROŽ – Slovenski košarkarji so se kljub grenkemu porazu proti Franciji dobesedno čez noč pobrali in Srbiji pokazali, kaj znajo. Poleg junakov, kot so jih poimenovali, in njihovih zvestih navijačev pa ima veliko vlogo na prvenstvu tudi Lipko, uradna maskota, ki vedno znova preseneti.

Potem ko je pri košarki že sodeloval v Postojnski jami in na splavu v Koprskem zalivu, je prvi koš v zgodovini dosegel tudi na Triglavu. Pred nekaj dnevi je skočil s padalom, zdaj pa je postavil še en mejnik: podal se je v slovensko morje in v Portorožu dosegel prvi koš pod vodo. 

Zahvaljuje se navijačem

»Lipko, najaktivnejša košarkarska maskota vseh časov in naš ponos, se ob koncu prvenstva, ki se nezadržno približuje, vsem navijačem za obisk Slovenije in ogled tekem prek TV-ekranov, zahvaljuje kar z igranjem košarke pod vodo,« je Košarkarska zveza Slovenije (KZS) zapisala na svoji spletni strani in poudarila, da želijo organizatorji s temi podvigi sporočiti, da nič ni nemogoče, obenem pa dokazati, da lahko tudi majhna država organizira odlično prvenstvo. Se strinjate?

Deli s prijatelji