KOŠARKARSKA

V lička je uščipnil Zorana Jankovića

Objavljeno 14. september 2013 10.22 | Posodobljeno 14. september 2013 10.22 | Piše: T. L.

V Ljubljano je prišel nekdanji košarkar in sloviti trener Željko Obradović ter se prepustil obujanju spominov na pretekle čase.

LJUBLJANA – V Ljubljani se je oglasila tudi legenda košarke: košarkar, ki je na igrišču zastopal še nekdanjo Jugoslavijo (z njo bil evropski in svetovni prvak) in se po zaključku kariere presedel na trenerski stolček, kjer je v evroligi osvojil kar osem naslovov prvakov s štirimi različnimi ekipami in je trener z največ trofejami v Evropi. Gre za Srba Željka Obradovića, ki si je v Ljubljani ogledal fotografsko razstavo o zlatih letih jugoslovanske košarke. Obradović bo v Ljubljani konec tedna vodil seminar za trenerje, prosti čas pa je izkoristil za ogled razstave, po kateri ga je pospremil tudi ljubljanski župan Zoran Janković.

Kot ponavadi tudi v Ljubljani Žoc, kakor ga imenujejo v srbskih medijih, z novinarji srbskega Telegrafa ni želel govoriti o nastopih posameznih reprezentanc (niti srbske) na evropskem prvenstvu: »Veste, da že leta ne komentiram igre reprezentance in da ne govorim o tem.« Je pa priznal, da se po telefonu slišita s selektorjem srbske reprezentance, legendarnim Dušanom Dudo Ivkovićem

Prvi nastop za reprezentanco prav v Tivoliju

Obradović je raje v družbi Zorana Jankovića obudil spomine iz časa svoje košarkarske kariere, pri čemer je poudaril, da je za državno reprezentanco Jugoslavije prvič nastopil pod trenersko taktirko Dušana Ivkovića leta 1988 prav v Ljubljani. »Tudi takrat je bil selektor gospod Duda Ivković, jaz pa sem odigral prvo tekmo za reprezentanco v Tivoliju. Tedaj je rekel: Željko je dal dve točki, zdaj lahko igramo košarko,« je prisotne nasmejal Obradović.

»Ta muzej je zadetek v polno, zelo lepe fotografije, ki vzbudijo spomine. Iz bivše Jugoslavije najbolj pogrešam prijatelje. Skušam ostati z vsemi v stiku, kolikor mi to pač dopušča čas, in ponosen sem na ta prijateljstva,« je še povedal Obradović za Telegraf, pri čemer je pohvalil Slovenijo za organizacijo prvenstva. »Lepo je, da se evropsko prvenstvo odvija v Sloveniji, vidim pa tudi, da je vse odlično organizirano.«

Obradović je trenutno trener turškega kluba Fenerbahče Ülker.

Deli s prijatelji