EVROBASKET

Slovencem je všeč Lipko, pričakujejo pa kolajno

Objavljeno 26. avgust 2013 17.10 | Posodobljeno 26. avgust 2013 17.14 | Piše: STA, R. T.

Anketa Dela razkriva, kako Slovenija diha z evropskim prvenstvom košarkarjev, ki bo od 4. do 22. septembra.

LJUBLJANA – Slovenska javnost ima do bližnjega košarkarskega evropskega prvenstva (EP), ki se bo v Sloveniji začelo 4. septembra, izredno pozitiven odnos, je pokazala anketa Dela. Večina anketirancev, kar 70 odstotkov vprašanih – pri Delu so po telefonu izprašali 405 oseb – meni, da bo imela Slovenija od EP gospodarske koristi.

Večina je prepričana, da bomo Slovenci dobri gostitelji evrobasketa, 17 odstotkov vprašanih jih celo meni, da bomo zelo dobro gostitelji. Slaba tretjina (29 odstotkov) jih meni, da bomo kot gostitelji zgolj povprečni, zgolj odstotek, da bomo slabi, prav nihče pa, da bomo zelo slabi.

Tri četrt Slovencev bo spremljalo tekme

Večina je prepričana (72 odstotkov), da se je Slovenija organizacijsko dobro pripravila na EP, 19 odstotkov jih meni, da se ni. Kar 75 odstotkov anketirancev bo spremljalo košarkarske tekme prvenstva, četrtina pa ne. Zelo malo vprašanih si bo kakšno od tekem ogledalo v živo – le 17 odstotkov.

Slovenska javnost tako od prvenstva kot tudi od slovenske reprezentance veliko pričakuje. Kar 62 odstotkov vprašanih pričakuje, da bo Slovenija na domačem EP osvojila eno od kolajn. Najbolj pa so bili anketiranci enotni pri vprašanju, ali jim je všeč maskota prvenstva Lipko – kar 74 odstotkom je všeč, le 8 odstotkom pa ne.
 

Deli s prijatelji