DRUGA PLAT ZGODBE

Prireditelji: Umkove zahteve so bile previsoke

Objavljeno 05. september 2013 19.10 | Posodobljeno 05. september 2013 19.12 | Piše: Anita Krizmanić

Zanikali so, da so ga prosili, naj postane ambasador Eurobasketa. Postati bi moral podpornik projekta, a so bile njegove zahteve previsoke.

Blažič je povedal, da je Umek zahteval VIP-vstopnice oziroma vstopnice na parketu.

Potem ko je slovenski didžej Uroš Umek javno objavil, da so prireditelji Eurobasketa zavrnili sodelovanje z njim, ker je zahteval dve vstopnici za vsako slovensko tekmo, je Anže Blažič, predstavnik za stike z javnostjo Eurobasketa 2013, pojasnil, kaj se je dogajalo.

Zahteval VIP-vstopnice

»Podpornikom smo zagotovili določeno število vstopnic. Žal so bile zahteve DJ Umka previsoke in mu jih nismo mogli izpolniti,« je pojasnil Blažič. Dodal je, da je Umek zahteval VIP-vstopnici oziroma vstopnici na parketu.

Po njegovih besedah se z Umkom niso dogovarjali, da bi postal njihov ambasador, med katerimi so Rašo Nesterović, Ivo Daneu, Peter Vilfan in Marko Milič, ki je ambasador prostovoljec, temveč so ga prosili, da bi bil njihov podpornik. Med temi so tudi Boris Cavazza, Brigita Bukovec, pevka Neisha, Zoran Predin, Samir Handanović, Jure Košir, igralec Jernej Šugman, Magnifico in drugi.

Drugi niso postavljali pogojev

»Oni niso postavljali nobenih pogojev, temveč so pri kampanji sodelovali, ker so začutili, da je Eurobasket enoten, vseslovenski projekt. Seveda smo jim dali določeno število vstopnic, za katere smo se dogovorili,« je povedal Blažič. Tudi Umku so po njegovih besedah ponudili vstopnice, a ni želel sodelovati, ker mu niso dali vstopnic za vse slovenske tekme. »Za nas je bilo to že preveč in smo se mu zahvalili za sodelovanje,« je dodal Blažič.

Zanikal je tudi, da so Umka v zvezi s sodelovanjem pri projektu klicali dvakrat. »Pogovarjali smo se, in ko ni prišlo do sodelovanja, smo se mu zahvalili. Ni bilo nobenih zamer. Pač se nismo uskladili,«  je še dodal Blažič.

Deli s prijatelji