EUROBASKET

Nachbar: Grki nas bodo poskušali uspavati

Objavljeno 14. september 2013 15.00 | Posodobljeno 14. september 2013 15.14 | Piše: STA, R. T.

Slovenski košarkarski reprezentant Boštjan Nachbar pred drevišnjo tekmo z Grčijo in o podpori navijačev.

Boštjan Nachbar.

LJUBLJANA – Pred slovensko košarkarsko reprezentanco sta prvi odločilni tekmi na letošnjem evropskem prvenstvu na domačih tleh. Do konca drugega dela jo po odmevni četrtkovi zmagi nad Italijo v drugem delu čakata še današnji obračun z Grčijo in ponedeljkov s Finsko, slovenski ljubitelji košarke pa veliko pričakujejo od izkušenega Boštjana Nachbarja.

Triintridesetletni krilni košarkar, ki je letos poleti iz nemškega Bamberga prestopil v Barcelono, je eden od nosilcev slovenske igre, njegov učinek na dosedanjih šestih tekmah proti Češki, Španiji, Gruziji, Hrvaški in Poljski v prvem delu ter proti Italiji v drugem delu pa znaša devet točk, 4,5 skoka in 1,2 podaji na tekmo.

Proti Grčiji oster in agresiven ritem

Slovenijo drevi ob 21. uri čaka izjemno močna Grčija, ki je nazadnje premagala Španijo. »Grki gojijo počasnejšo igro, slehernega tekmeca želijo uspavati in mu vsiliti svoj slog igre. Mi bomo poskušali narekovati naš ostri in agresivni ritem, na koncu bomo videli, kateri koncept bo uspešnejši. Upam, da bo naš,« je pred drevišnjo tekmo v dvorani Stožice dejal Nachbar. Dodal je še: »Nedvomno je to ena najpomembnejših tekem v drugem delu. V primeru zmage bi si izborili lepo izhodišče za četrtfinale, kar velja tudi za Grke.«

Podporo čutijo na vsakem koraku

Nachbarja veseli tudi košarkarska evforija v Sloveniji. »V času evropskega prvenstva se ne gibamo v najbolj živahnih in izpostavljenih navijaških središčih, zato nimamo tovrstnega občutka. Mi se držimo dvorane, v Celju in zdaj v Ljubljani pa je naravnost odlično. Podporo navijačev občutimo na vsakem koraku, najbolj v dvorani, pa tudi med avtobusnimi vožnjami na trening ali tekmo nas pozdravlja ogromno število naših privržencev in nam želi veliko uspeha na igrišču. Ponosen sem, da je košarka združila Slovence v časih, ko je morda preveč stvari, ki nas vlečejo narazen. Biti del tega je nekaj posebnega,« je dejal Nachbar.

Slovenija se bo drevi pomerila z Grčijo ob 21. uri, pred tem bosta na sporedu še dve tekmi v skupini F: ob 14.30 se bo začela tekma med Hrvaško in Italijo, ob 17.45 pa med Španijo in Finsko.

Lestvica skupine F

1. Italija             3  2 1 220 : 200  5
2. Slovenija       3  2 1 236 : 222  5
3. Hrvaška        3  2 1 204 : 205  5
4. Španija          3  1 2 212 : 197  4
5. Grčija            3  1 2 228 : 242  4
6. Finska           3  1 2 193 : 227  4 

Deli s prijatelji