EUROBASKET

Maljković pohvalil navijače in okaral svoje fante

Objavljeno 08. september 2013 10.26 | Posodobljeno 08. september 2013 10.26 | Piše: STA, T. L.

Selektor Božidar Maljković slovenske navijače poziva, naj še naprej tako glasno in športno podpirajo junake na parketu.

Selektor Božidar Maljković ne bo imel na voljo vseh najboljših.

CELJE – Slovenska košarkarska reprezentanca je še naprej nepremagana in si je po sobotni zmagi nad Gruzijo že zagotovila drugi del domačega evropskega prvenstva. Selektor Božidar Maljković se dobro zaveda prednosti domače dvorane, zato slovenske navijače poziva, naj še naprej tako glasno in športno podpirajo junake na parketu.

Selektor še ni najzadovoljnejši s svojimi fanti

Selektor Maljković želi Slovenijo popeljati povsem do konca, zato kljub trem zmagam še ni povsem zadovoljen z igro svojih varovancev. Po tekmi z Gruzijo je opozoril na nekatere pomanjkljivosti. »V košarki mora obstajati ravnotežje med protinapadi, prodori in meti za tri točke. Preveč mečemo za tri točke, to mi ni všeč. Ko smo prodirali, smo imeli rezultat. Danes je v košarki na težkih tekmah, ko gre igralec v prodor in dobi dva prosta meta, to velika stvar. V drugem polčasu proti Gruziji smo padli v obrambi, nekateri igralci so imeli osebne napake, nekateri so igrali slabo, nekateri so poizkušali in izgubljali,« pravi Maljković.

K zmagam Slovenije pripomogli tudi navijači

Navijači so na prvih treh tekmah popolnoma napolnili celjsko dvorano in tudi z glasnim spodbujanjem pripomogli k trem zmagam Slovenije. Tako Maljković kot tudi igralci in poznavalci košarke so že večkrat pohvalili odlično vzdušje. »Takšnih navijačev ni nikjer na svetu,« je med drugim dejal Maljković, ki je v več kot 40-letni karieri doživel in občutil marsikaj.

Gledalce pa Maljković poziva, naj bodo takšni tudi na naslednjih obračunih. »Mi smo zadovoljni, da smo v naslednjem krogu. Čaka nas Hrvaška. To bo težka tekma. Prosimo za podporo gledalcev, saj jo krvavo potrebujemo,« sporoča selektor Slovenije.

Več gledalcev kot v Litvi

Tudi v drugih slovenskih mestih, kjer poteka predtekmovanje, so navijači z različnih koncev Evrope dodobra napolnili dvorane. 38. evropsko prvenstvo je v uvodnih štirih dneh močno prekosilo obisk dvoran s prejšnjega EP v Litvi, ki velja za eno najbolj košarkarskih držav na svetu. V povprečju je na vsaki tekmi tisoč gledalcev več kot v Litvi, pa četudi je imela ta pred dvema letoma precej večje kapacitete.

Za Stožice še tretjina vstopnic

Slovenija bo ne glede na uvrstitev v prvem delu tekme drugega v Stožicah igrala v četrtek, 12. septembra, v soboto, 14. septembra, in v ponedeljek, 16. septembra. Njeni tekmeci bodo prve tri ekipe iz skupine D, ki nastopa v Kopru – Grčija, Finska, Italija, Švedska, Rusija, Turčija. Za tekme Slovenije je na voljo še približno tretjina vstopnic v Stožicah.

 

 

Deli s prijatelji