EP

Lakovič: Raje izjemni Italijani kot Grki

Objavljeno 10. september 2013 10.51 | Posodobljeno 10. september 2013 10.51 | Piše: STA, T. L.

Azzurri na prvenstvu igrajo povsem drugače, so edina ekipa, ki v prvih petih krogih ni izgubila. V četrtek jih v Stožicah čakajo Slovenci.

CELJE – Slovenska košarkarska reprezentanca se je od Celja poslovila z dvema porazoma. Čeprav so morali v zadnjih dveh krogih premoč priznati najprej Hrvaški, nato pa še Poljski, so misli junakov že v drugem delu domačega prvenstva. Kapetan Jaka Lakovič je prepričan, da jih proti Italiji čaka težka tekma, saj so »azzurri« v izjemni formi.

Raje najprej z Italijani

»Prva tekma bo zelo težka, vendar raje igram prvo tekmo z Italijani kot Grki. Trenutno so Italijani res v izjemni formi,« je uvodoma dejal Lakovič. Slovenija je proti Italiji igrala na pripravljalni tekmi in jo v Kopru premagala. Toda zahodni sosedi igrajo na EP povsem drugače, saj so edina ekipa, ki v prvih petih krogih ni izgubila.

»Tista tekma v Kopru je lahko malce zavajajoča, zato ker so igrali brez Luigija Datomeja, ključnega igralca. Bil je najboljši igralec italijanske lige. Igra sicer na poziciji 3, zdaj pa tudi na 4, kjer je uspešnejši od višjih in počasnejših igralcev. Ima met, prodira, tukaj je njihov ključ. Marca Belinellija vsi poznamo, drugi odlično spremljajo igro. Poznajo svoje vloge, v obrambi delujejo super. Težka tekma bo,« pred stožiško premiero Slovenije v četrtek ob 21. uri pravi Lakovič.

Grki nevarni, Finci se zabavajo

Drugi tekmec junakov bo Grčija, ki je v prvem delu prvenstva zabeležila dva poraza, v Ljubljano pa se seli brez točk. »Vsi smo mislili, da bo Grčija dominantna, končala pa je z dvema presenetljivima porazoma. Toda še vedno bo zelo, zelo nevarna za vsako ekipo,« razmišlja eden najizkušenejših mož slovenske ekipe. Po Grčiji bodo na vrsti še Finci, največje presenečenje prvenstva. »Finci igrajo poletno, zabavajo se. Mislim, da prav zaradi tega, ker nimajo nobenega bremena,« meni Lakovič.

Gledalci v celjski dvorani so skozi celotno predtekmovanje bučno podpirali domače igralce, prav na vsaki tekmi je bila Arena Celje polna. Zdaj se dogajanje seli v Stožice in podpora občinstva bo za Slovenijo še pomembnejša. »Veselim se. Tukaj smo bili deležni izjemne podpore. Po dveh porazih je publika malo nezadovoljna. Ima pravico biti. Zaslužila si je pet zmag in ne tri. Upam, da bomo zadržali energijo, pozitivno miselnost in šli naprej z Italijani, tako kot znamo,« pravi Lakovič.
 

Deli s prijatelji