OSMI DAN NA EP

Goran Dragić: Pokazali bomo, kdo je tu gospodar

Objavljeno 12. september 2013 19.31 | Posodobljeno 12. september 2013 19.32 | Piše: STA, R. T.

Prvi mož slovenske košarkarske reprezentance Goran Dragić pred tekmo z Italijo na Eurobasketu.

Goran Dragić ni bil pri metu, a v ključnih trenutkih ni bežal od odgovornosti.

LJUBLJANA – Slovenska košarkarska reprezentanca bo danes na evropskem prvenstvu v Stožicah proti Italiji odigrala prvo tekmo drugega dela. Najboljši strelec Slovenije Goran Dragić pravi, da je tekma ključnega pomena za nadaljnje ambicije na Eurobasketu, zato obljublja, da bodo slovenski junaki napadli z vsemi orožji.

Italija je zdaj drugačna

»Čeprav smo pred dvema tednoma Italijo dokaj gladko premagali na prijateljski tekmi v Kopru, je treba ta obračun čim prej pozabiti. Med pripravljalnimi tekmami in temi na evropskem prvenstvu ni nobene povezave. Zdaj Italija igra precej drugače kot v Kopru. Precej hitreje, odlično v obrambi, v prvem delu pa tudi zelo natančno izza črte za tri točke,« pravi starejši od bratov Dragić, ki je na prvih petih tekmah zbral povprečje 3,6 skoka na tekmo, pet podaj in 13,8 točke.

»Brez dvoma je presenečenje, da je Italija edina neporažena ekipa na prvenstvu, še posebej, ker je igrala v zelo močni skupini z Grčijo, s Turčijo, z Rusijo, s Finsko ... Je pa dejstvo, da so imeli Italijani na tekmah v Kopru zelo bučno podporo občinstva. Bilo je, kot da igrajo doma, v Stožicah pa verjamem, da ne bo tako,« poudarja Goran Dragić.

»Z zmago proti Italiji bi si močno olajšali položaj v skupini in naredili prvi resen korak k čim boljšemu izhodišču pred četrtfinalom. Če hočemo narediti dober rezultat na tem prvenstvu, moramo v drugem delu dobiti čim več tekem,«  dodaja član moštva Phoenix Suns.

Uro in pol vdihovali stoodstotni kisik

Dva dneva odmora so slovenski košarkarji izkoristili za regeneracijo. Med drugim so obiskali tudi hiperbarično komoro, v kateri so preživeli uro in pol. V njej so bili ustvarjene razmere kot na globini osem metrov pod vodo, igralci pa so v tem času vdihovali stoodstotni medicinski kisik. »Počutimo se precej bolje. Znova poudarjam, ritem petih tekem v šestih dneh je res hud. Česa takega nimamo niti v ligi NBA. Zdaj bo lažje, saj tekme igramo na dva dni,« meni 27-letni Ljubljančan.

Belinellija bodo utrujali

Na koncu je Goran Dragić izdal recept za zmago proti Italiji: »Treba bo igrati zelo zbrano v obrambi, saj so Italijani izvrstni strelci z razdalje. Kar se tiče njihovega najboljšega igralca Marca Belinellija, je tako, da je on odličen napadalec in nekoliko slabši v obrambi. Imamo kar nekaj igralcev, ki ga lahko krijejo v obrambi, tako da ga bomo utrujali vseh štirideset minut. Ob pomoči občinstva, ki je bilo v Celju naš šesti igralec, sem prepričan, da lahko premagamo Italijo. Enostavno ji moramo pokazati zobe in dati vedeti, kdo je tukaj gospodar.«
 

Deli s prijatelji