ZGODOVINSKI DAN

FOTO in VIDEO: Smeh in solze, a fantje niso rekli zadnje, Dragić napovedal zlato

Objavljeno 15. september 2017 00.37 | Posodobljeno 15. september 2017 01.23 | Piše: Ma. M.

Slovenskim košarkarjem in z njimi tudi Sloveniji so se uresničile sanje. Imajo najmanj srebro na evropskem prvenstvu. A s tem se ne bodo zadovoljili.

ISTANBUL – Sanjske predstave slovenske košarkarske reprezentance še niso končane (Španija – Slovenija 72 : 92), tako pravi kapetan Slovenije Goran Dragić. Po polfinalni tekmi s Španijo je bil ponosen na vse, kar so storili, in vesel, a to še ni zadnje, kar so pokazali na evropskem prvenstvu. »Gremo po zlato,« so njegove jasne in odločne besede.

V nedeljo se bodo v finalu pomerili z zmagovalcem obračuna med Rusijo in Srbijo.

Skakanje po terenu, objemanje, neizmerno veselje, vse to smo videli po osmi zmagi na osmi tekmi Slovenije na letošnjem prvenstvu. Čudežni deček slovenske reprezentance Luka Dončić, ki prvič igra na prvenstvu stare celine v članski ekipi, je bil po zmagoslavju nad Španijo vzhičen: »Nimam besed, sploh ne vem, kaj bi rekel. Lepo je.« Eden najizkušenejših v ekipi Gašper Vidmar, ki pa prav na ta zgodovinski dan praznuje 30. rojstni dan, pa: »To je najlepše darilo.«

Slovenija je dihala s košarkarji ves čas prvenstva, ob polfinalnem obračunu pa sploh. Približno 1000 navijačev je na ves glas spodbujalo ekipo, mnogi Slovenci pa pred TV-zasloni v domovini.

Po tekmi pa val čestitk na družabnih omrežjih z vseh strani.


 

Deli s prijatelji