SLAVNI NAVIJAČI

FOTO: Pahor vihtel zastavo, Šugman se je držal za glavo

Objavljeno 05. september 2013 13.28 | Posodobljeno 05. september 2013 13.32 | Piše: A. K., STA

Na tribunah so glasno navijali tudi slovenski politiki in estradniki.

Glasno sta navijala tudi Zoran Predin in Jernej Šugman.

LJUBLJANA – Prireditelji evropskega prvenstva v košarki so zadovoljni z obiskom v vseh štirih slovenskih mestih po odigranem prvem krogu prvenstva. Prvih dvanajst tekem je namreč obiskalo 30.000 ljubiteljev košarke, od tega največ na tekmah Češka–Slovenija, Srbija–Litva in Rusija–Italija. Več kot tretjina obiskovalcev tekem prvega kroga so bili tuji navijači, med katerimi je bilo največ Hrvatov (2500), Makedoncev (2000) ter Litovcev, Srbov in Fincev (po 1500), so sporočili prireditelji prvenstva.

Prvi dan prvenstva se je na tribunah vseh štirih dvoran poleg županov mest gostiteljev zbralo nekaj visokih imen slovenske in tuje politike. Tekmo Španija–Hrvaška si je ogledal hrvaški predsednik Ivo Josipović skupaj z ministrico za zunanje zadeve Vesno Pusić in ministrom za turizem Darkom Lorencinom, Jesenice so obiskali minister za zunanje zadeve Karl Erjavec, minister za obrambo Roman Jakič, predsednik Črne gore Milo Đukanović, minister za zunanje zadeve Makedonije Nikola Poposki in minister za finance Zoran Stavrevski.

V Kopru se je predsednica Vlade RS Alenka Bratušek mudila skupaj z ministrom za kulturo Urošem Grilcem, v Celju pa je za slovenske košarkarje navijal predsednik Slovenije Borut Pahor, ki se mu je pridružil minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo.

Poleg politikov so za slovenske košarkarje s tribun glasno navijali tudi nekateri slovenski estradniki. V prvih vrstah so se živčno presedali igralca Jernej Šugman in Bojan Emeršič ter glasbenik Zoran Predin, ki so za naše fante stiskali pesti vse do zadnje sekunde.


Bo dosežen nov rekord gledanosti?

Uvodno tekmo Slovenije na 38. evropskem košarkarskem prvenstvu v Celju si je pred malimi zasloni ogledalo 320.000 gledalcev. Začetek srečanja je spremljajo 42 odstotkov tistih, ki so imeli vključene televizijske sprejemnike, v drugem delu pa je ta številka narasla na 50 odstotkov.

Ljubitelji slovenskega športa so tako le za malo zaostali za absolutnim rekordom gledanosti košarkarskih tekem. Tega za zdaj še naprej drži obračun Slovenije in Srbije v polfinalu evropskega prvenstva 2009 na Poljskem.

 

Deli s prijatelji