DO PONEDELJKA

Eurobasket: kakšen prometni režim bo veljal v Celju

Objavljeno 04. september 2013 11.47 | Posodobljeno 04. september 2013 11.47 | Piše: Mo. S.

Prometni režim v knežjem mestu bo do ponedeljka spremenjen, v nekatera križišča bodo postavili policiste.

CELJE – Ob začetku pestrega košarkarskega dogajanja celjska policija svetuje, kako vse do ponedeljka, ko bo konec prvega dela tekmovanja, ravnati v prometu v Celju. Tudi tam bo namreč z namenom boljše pretočnosti prometa in varnosti udeležencev v tem času veljal spremenjen prometni režim.

V nekaterih križiščih bodo policisti

»Od danes do ponedeljka bo sprememba prometnega režima na Severni vezni cesti, od krožnega križišča k dvorani Zlatorog do krožnega križišča na Ulici mesta Grevenbroich. Severna vezna cesta bo v dneh Eurobasketa 2013 med 13. in 1. uro zjutraj  začasno enosmerna iz smeri Hudinje proti Novi vasi. Ob njej bo organizirano enostransko parkiranje vozil na voznem pasu iz smeri Nove vasi,« poročajo policisti. Na križiščih, ki se križajo z Mariborsko cesto, bodo ob popoldnevih policisti promet urejali fizično, kar pomeni, da morajo vozniki upoštevati le njih, ne prometnih znakov.

Strpno in previdno

Če boste obiskali katero od tekem, za vožnjo raje uporabite preostale ceste, kljub spremenjenemu režimu pa pričakujejo gnečo. Med vožnjo bodite strpni in previdni ter upoštevajte navodila policistov in redarstva.

Brez alkohola in nevarnih predmetov

Obiskovalcem košarkarskih tekem pa svetuje tudi kranjska policija. »Za zagotavljanje varnosti in reda ter preprečevanje nasilja svetujemo, naj obiskovalci na oglede tekem ne prihajajo v alkoholiziranem stanju, saj je ta okoliščina lahko razlog, da se udeležencem na podlagi zakona o javnih zbiranjih prepove ogled tekme, čeprav so že kupili vstopnice,« so zapisali ter dodali, naj se obiskovalci vzdržijo kršitev javnega reda in miru ter nasilja. Odveč so tudi nevarni predmeti in pirotehnika.

Deli s prijatelji