PREOBRAT

VIDEO: Srna se je poslovil v solzah, nato je šokiral selektor Čačić

Objavljeno 27. junij 2016 12.32 | Posodobljeno 27. junij 2016 12.32 | Piše: S. U.

Hrvaška žaluje po porazu v osmini finala, njihov kapetan pa je požel simpatije celotnega nogometnega sveta.

PARIZ – Hrvaški nogomet je dobil novo žalostno poglavje, potem ko je Hrvate na evropskem prvenstvu v Lensu z golom Ricarda Quaresme v osmini finala izločila Portugalska. Za enega človeka je letošnji turnir gotovo pomenil več kot samo nogomet. Kapetan Darijo Srna je pred tekmo samo pogledoval proti nebu. V mislih je najbrž imel le pokojnega očeta, ki ga je izgubil po tekmi proti Turčiji, zato ne preseneča, da so ga med izvajanjem himne preplavile emocije in solze so pritekle same od sebe. Za nameček je bila to še njegova zadnja tekma za reprezentanco, za katero je Srna odigral 134 tekem: debitiral je leta 2002, in zabil 22 golov, kar ga uvršča na četrto mesto lestvice njenih večnih strelcev.  

Kapetanski trak je nosil kar 68-krat. Tudi tokrat je bil vodja na igrišču, a reprezentanca, ki je bila v predtekmovanju hit prvenstva, ni zmogla preko moštva, ki mu ni uspelo premagati Islandije, Madžarske, niti Avstrije. Kot pišejo hrvaški mediji, je bil Srna igralec, ki je zagotovo zaznamoval neko obdobje hrvaške reprezentance. Med drugim je zanjo igral poškodovan in tudi očetovi smrti navkljub. Njegove solze na domnevno njegovi zadnji tekmi so izvale simpatije celotnega nogometnega sveta. 

Je pa novinarje po izpadu presenetil selektor Ante Čačić. »Srna je na tem prvenstvu igral najboljši nogomet v svoji karieri, gledano z ofenzivnega in defenzivnega vidika. Luka Modrić nikoli ni bil boljši, prav tako Rakitić in Perišić ne. Ko se vrnem, seveda želim, da se pogovorimo glede nadaljnjega sodelovanja. A dokler sem trener, se Srna ne bo poslovil od reprezentance!«  

Deli s prijatelji