PSIHOLOŠKA IGRA

VIDEO: Sodnik ni mogel verjeti, kaj je Schweini želel pred penali

Objavljeno 04. julij 2016 10.31 | Posodobljeno 04. julij 2016 10.31 | Piše: S. U.

Nemci so premagali italijansko prekletstvo očitno po zaslugi psihologije.

BORDEAUX – Kot vse kaže, so Nemci na evropskem prvenstvu premagali Italijane še pred izvajanjem enajstmetrovk. Njihov kapetan Bastian Schweinsteiger je namreč zaigral na psihološko noto in ob tem presenetil glavnega sodnika Viktorja Kassaia in kapetana Italije Gianluigija Buffona.

Pred izvajanjem kazenskih strelov je sodnik pozval oba kapetana, vrgel kovanec in Schweinsteiger  je imel pravico izbirati prvi in izbral je gol, za katerim so bili italijanski navijači. Kassai ga je moral kar dvakrat vprašati, ali je res prepričan o svoji odločitvi, saj ni v navadi, da zmagovalec pri metanju kovanca izbere stran, kjer so nasprotnikovi navijači. Schweinsteiger je obakrat odvrnil pritrdilno in nato za nemške medije dodal, da je bil tako pritisk na nasprotnika še večji.

Sledil je še drugi met kovanca, ponovno je zmagal nemški kapetan in ponovno na presenečenje vseh prepustil Italijanom začetek izvajanja penalov. Na koncu jih je bilo treba kar 18, napredovanje pa je Nemcem prinesel Jonas Hector

Nemčija je tako prvič izločila Italijo na velikih tekmovanjih, je pa res, da so v 10 minutah zgrešili več penalov kot prej v 34 letih. Nemci so namreč od leta 1982 do tekme v Bordeauxu zadeli kar vseh 18 enajstmetrovk. Na njihovo srečo so bili Italijani še slabši.  

Deli s prijatelji