EURO 2016

VIDEO: To je tragedija, ki je pretresla hrvaški nogomet

Objavljeno 23. junij 2016 14.46 | Posodobljeno 23. junij 2016 14.46 | Piše: S. U.

Hrvaški vratar Danijel Subašić se je po zmagi nad branilci naslova Španci poklonil tragično preminulemu prijatelju.

ZAGREB – Hrvaška nogometna reprezentanca je v zadnjem krogu skupinskega dela evropskega prvenstva v Franciji v skupini D v Bordeauxu premagala Španijo z 2 : 1, osvojila prvo mesto v skupini, v osmini finala pa jo v nadaljevanju čaka Portugalska.

Eden izmed herojev tekme je bil prav gotovo bil hrvaški vratar Danijel Subašić, ki je med drugim obranil enajstmetrovko Sergiu Ramosu. Po koncu tekme je zmago ponovno proslavil v majci, na kateri je bila podoba tragično preminulega prijatelja in njegovega nekdanjega soigralca Hrvoja Ćustića. »Nikoli ga ne bom pozabil. Majica z njegovo podobo bo vedno na meni in tako bo do konca moje kariere,« je še dejal za hrvaške medije.  

image
Tragično preminuli Hrvoje Ćustić. Vir: Twitter

Z glavo ob betonski zid

Spomnimo, nekdanji mladi hrvaški nogometni reprezentant Hrvoje Ćustić je 29. marca 2008 na prvenstveni tekmi med Zadrom, katerega član je bil, in Cibalio v četrti minuti tekme po dvoboju z nasprotnikovim nogometašem nesrečno padel ob avt liniji in z glavo udaril ob betonski zid tribune stadiona v Stanovih, ki je stal nerazumljivo blizu nogometne zelenice. Pet dni so se zdravniki borili za njegovo življenje, a posledice udarca so se izkazale za usodne.

Deli s prijatelji