BREZ NADZORA

VIDEO: Huliganska vojna na euru: zaradi tega jim grozi suspenz

Objavljeno 14. junij 2016 09.10 | Posodobljeno 14. junij 2016 09.10 | Piše: S. U.

Med francoskimi napadalci pa naj bi bili celo srbski huligani, ki so se želeli maščevati za smrt Marka Ivkovića, ki so ga lani ubili v Istanbulu.

Dogajanje v Franciji počasi uhaja iz rok.

LILLE – Poročali smo, da je približno 50 nemških navijačev v Lillu pred tekmo evropskega prvenstva med Nemčijo in Ukrajino napadalo ukrajinske navijačeimage. Francoska policija je hitro posredovala, informacij o morebitnih poškodovanih pa še ni.

Že pred tem naj bi navijači pariškega kluba PSG pred tekmo Turčije in Hrvaške napadli turške navijače nekaj sto metrov pred stadionom Park princev. Pretep pa je po poročanju medijev preprečila policija. Med francoskimi napadalci naj bi bili tudi srbski huligani, ki so se želeli maščevati za smrt Marka Ivkovića, ubitega lani v Istanbulu.

Novi izpadi so namreč samo nadaljevanje tako imenovane huliganske vojne, ki na letošnjem euru traja že od četrtka oziroma prihoda Angležev v Marseille. Uefa je medtem že opozorila Ruse, ki so prednjačili pri napadih na Angleže, ter obenem tudi angleško nogometno zvezo, da bodo v primeru naslednjega incidenta oboji izločeni s prvenstva.

 

Deli s prijatelji