EURO 2016

VIDEO: Deportirali bodo huligane: tako so se pripravljali na euro

Objavljeno 17. junij 2016 13.01 | Posodobljeno 17. junij 2016 13.02 | Piše: S. U.

Novi navijaški izgredi na nogometnem evropskem prvenstvu v Franciji, prednjačijo ruski huligani.

LILLE – Francoska policija je tudi v sredo imela veliko dela s huligani na nogometnem evropskem prvenstvu v Franciji. V Lillu je posredovala pri novih obračunih angleških in ruskih navijačev, uporabila je tudi solzivec.

Na desettisoče angleških, valižanskih, ruskih in slovaških navijačev je preplavilo Lille, pod vplivom alkohola pa so se navijaške skupine spopadle na več mestih. Policija je še malo pred polnočjo razbila skupino 200 navijačev, francoski privrženci pa so ob izhodu iz navijaške cone v policijo metali steklenice in kamenje.

Težave so nastale tudi na vlaku med Lillom in Calaisom, na katerem so se spopadli angleški in valižanski navijači. Policija je aretirala peterico. Skupaj je sicer odvzela prostost 36 ljudem, 16 je bilo poškodovanih. Tri Ruse in Ukrajinca so izgnali iz države.

Medtem pa francoske oblasti poročajo, da bodo z evropskega prvenstva v ponedeljek deportirali še dodatnih 20 ruskih navijačev. Ti na bi bili glavni krivci za incidente, ki so nastali na tekmi prvega kroga med Rusijo in Anglijo.

Rusi so očitno skrbno izbirali huligane, saj je na priloženem posnetku nazorno prikazano, da so jih zbirali prek množičnih pretepov. V Francijo so namreč odšli le najbolj trdoživi ...

 

Deli s prijatelji