EP 2016

Madžari nemočni, Belgija gre v četrfinale

Objavljeno 27. junij 2016 01.16 | Posodobljeno 27. junij 2016 01.16 | Piše: STA, S. U.

Belgija je Madžarski nasula štiri gole.

TOULOUSE – Belgija je v šesti tekmi osmine finala evropskega prvenstva v nogometu v Toulousu premagala Madžarsko s 4 : 0.

Stadion v Toulousu, gledalcev 28.921, sodniki: Mažić, Ristić, Djurdjević (vsi Srbija)

Strelci: 1 : 0 Alderweireld (10.), 2 : 0 Batshuayi (78.), 3 : 0 Eden Hazard (80.), 4 : 0 Carrasco (90. + 1)

Belgija: Courtois, Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen, Witsel, Nainggolan, Mertens (od 70. Carrasco), De Bruyne, Hazard (od 81. Fellaini), Lukaku (od 76. Batshuayi)

Madžarska: Kiraly, Lang, Juhasz (od 79. Bode), Guzmics, Kadar, Lovrencsics, Gera (od 46. Elek), Pinter (od 75. Nikolić), Nagy, Dzsudzsak, Szalai

Rumeni kartoni: Vermaelen, Batshuayi, Fellaini; Kadar, Lang, Elek, Salai

Rdeči karton: /

Belgija je bila kot druga ekipa svetovne lestvice pred tekmo v vlogi favoritinje, tudi zato ker je Madžarska igrala na EP prvič po 44 letih. 

Rdeči vragi so odločno začeli srečanje in že v 10. minuti je De Bruyne z leve strani madžarskega kazenskega prostora izvajal prosti strel, pred vrati tekmecev pa se je bil neoviran obrambni igralec Alderweireld, ki je z glavo dosegel svoj drugi gol za belgijsko zasedbo. 

Konec drugega polčassa pa so Belgijci vse odločili v dobri minuti, obakrat je bil v glavni vlogi njihov kapetan. Hazard je najprej podal do rezervista Batshuayija, ki je vstopil v igro le dve minuti pred doseženim zadetkom, nato pa še sam zadel z roba kazenskega prostora. Za visoko zmago je v sodnikovem podaljšku poskrbel drugi rezervist Carrasco.

Deli s prijatelji