KAZEN

Kazen za Hrvate bo znana v torek

Objavljeno 20. junij 2016 19.45 | Posodobljeno 20. junij 2016 19.46 | Piše: STA, M. U.

Pirotehnika, nasilje, prekinitev tekme in rasizem.

PARIZ – Disciplinska komisija Evropske nogometne zveze (Uefa) bo odločitev o tem, kakšno kazen bo dobila Hrvaška nogometna zveza (HNS) zaradi divjanja navijačev njene reprezentance na tekmi drugega kroga evropskega prvenstva v Franciji, sporočila šele v torek in ne danes, kot je bilo sprva predvideno.

»Da, odločitev disciplinske komisije bo znana jutri. Ne želijo prehitevati, ampak kakovostno pregledati vse skupaj. Dali smo jim nekaj strani naših pojasnil, zdaj pa čakamo,« je dejal direktor HNS Damir Vrbanović.

Hrvaška bo tako za kazen izvedela na dan mogoče odločilne tekme za preboj v nadaljnje tekmovanje, tekmec pa bo branilka naslova Španija. Hrvaška je trenutno druga v skupini D z dvema točkama zaostanka za Španijo, ima pa tri točke prednosti pred Češko in štiri pred Turčijo.

Mediji so sicer ugibali, da prav zaradi preložitve odločitve Hrvaška ne bo izključena s turnirja, da pa jo bržčas čaka ena rekordnih finančnih kazni v višini 150.000 evrov. Vzrok so neredi navijačev in rasistični vzkliki. Navijači so poskrbeli tudi za petminutno prekinitev tekme s Češko, ko so na igrišče metali pirotehnična sredstva, eden od varnostnikov pa je bil ranjen.

Naj spomnimo, skupina hrvaških navijačev je v 85. minuti na zelenico začela metati bakle, prišlo je tudi do nasilnega obračuna. Dokler se navijači niso pomirili, je bila tekma prekinjena, Uefa pa je v svoji obrazložitvi omenjala pirotehniko, nasilje, prekinitev tekme ter celo rasistično vedenje.

Deli s prijatelji