EURO 2016

Hrvati razkrili, kdo je kriv za poraz

Objavljeno 26. junij 2016 15.33 | Posodobljeno 26. junij 2016 15.33 | Piše: STA, Mo. S.

Za krivca so razglasili selektorja Anteja Čačića, ki je pred leti kruh služil tudi v Mariboru.

PARIZ – Hrvaški nogometaši so se po lepih predstavah v skupinskem delu prvenstva stare celine v Franciji videli že v finalu, a je že na začetku bojev na izpadanje sledil hladen tuš ter predčasen odhod s turnirja domov. Tako hrvaška strokovna kot laična navijaška javnost za poraz proti Portugalski krivita selektorja Anteja Čačića.

»Skoraj 120 minut smo bili boljši nasprotnik, si ustvarjali priložnosti. Portugalci pa so se zgolj branili. Bolj se je tekma bližala koncu, bolj smo bili nevarni, vendar nismo zabili gola in nazadnje so nas znali Portugalci kaznovati za eno napako, ki smo jo naredili na njihovi polovici, sledil je protinapad in dobili smo gol. Pač tako je v nogometu, ni nujno, da napreduje boljša ekipa, zmaga namreč tisto moštvo, ki doseže gol, oni so ga dali, mi ne,« je bil nad krutim obratom usode razočaran Čačić.

Prepozne menjave

Velik del hrvaške javnosti, spletni »selektorji« po forumih in navijači so glavno krivdo za boleč izpad s prvenstva v »šahovski partiji« s Portugalsko pripisali prav selektorju Čačiću, ki ni izkoristil vsega potenciala »najboljše hrvaške generacije do zdaj«, ki se je bodo vsi na Hrvaškem spominjali zgolj po izgubljeni francoski priložnosti za evropsko odličje.

Medtem ko je v skupinskem delu utišal nergače in kritike na svoj račun, pa se je hitro znova iz junaka spremenil v bedaka in grešnega kozla. Že upokojeni reprezentant Joško Jeličić je za Večernji list povzel razmišljanja številnih hrvaških navijačev, da je selektor zgrešil z menjavami, ker so bile prepozne. Novičarski portal Index.hr pa je na podlagi zbirke spletnih komentarjev anonimnih kritikov navedel, da je Čačić, ki je prvo menjavo opravil v 88. minuti, glavni in edini krivec za izpad. »Sveže moči s klopi je poslal na teren v izdihljajih tekme in fante takoj poslal domov. Ko je sodnik zapiskal konec tekme, se je Čačić odločil za zadnjo menjavo,« je bil neprizanesljiv portal.

Deli s prijatelji