EP 2016

Hrvati na kolena spravili branilce naslova

Objavljeno 22. junij 2016 01.44 | Posodobljeno 22. junij 2016 01.44 | Piše: STA, S. U.

Nogometaši Turčije so premagali Češko in ohranili upanje na preboj v osmino finala evropskega prvenstva.

BORDEAUX, LENS – Hrvaška nogometna reprezentanca je v 3. krogu evropskega prvenstva v Franciji v skupini D v Bordeauxu premagala Španijo z 2 : 1. Za Hrvate sta zadela Nikola Kalinić in Ivan Perišić, za branilce naslova pa je bil uspešen Alvaro Morata. Hrvaška je s tem osvojila prvo mesto v skupini, Španija pa drugo. Obe sta se prebili v osmino finala, kjer Špance čaka težka tekma z Italjio, sosedi pa bodo svojega nasprotnika dobili jutri.

Stadion Bordeauxa, gledalcev 37.245, sodniki: Kuipers, van Roekel in Zeinstra (Niz)

Strelci: 1 : 0 Morata (7.), 1 : 1 Kalinić (45.), 1 : 2 Perišić (87.)

Španija: de Gea, Juanfran, Pique, Ramos, Alba, Fabregas (od 84. Alcantara), Busquets, Iniesta, Silva, Morata (od 67. Aduriz), Nolito (od 60. Bruno Soriano)

Hrvaška: Subašić, Srna, Ćorluka, Jedvaj, Vrsaljko, Badelj, Rog (od 82. Kovačić), Pjaca (od 90. Čop), Rakitić, Perišić (od 90. Kramarić), Kalinić

Rumeni kartoni: Rog, Vrsaljko, Srna, Perišić

Rdeči karton: /

V prvem polčasu sta ekipi gledalce nagradili z zanimivo predstavo. Že v 7. minuti so Španci povedli, potem ko je Fabregas podal Morati, ki je žogo potisnil v prazno mrežo. Tik pred koncem polčasa pa so Hrvati izenačili, ko je Kalinić s peto zadel po podaji Perišića z leve strani.

V 71. minuti so Španci prišli celo do 11-metrovke, za strel z bele točke se je odločil Sergio Ramos, a je Subašić, ki je sicer resda skočil precej z golove črte, strel obranil. Najstrožja kazen bi vsekakor morala biti ponovljena, a se je sodnik Kuipers naredil slepca.

V 87. minuti pa so Hrvati zadeli za končnih 2 : 1. Žogo je na špansko polovico popeljal Kalinić, nato pa pravočasno žogo oddal na levo stran do Perišića, ki je z leve strani kazenskega prostora ugnal de Geo.

Čehi napadali, Turki zadevali

Medtem pa je nogometna reprezentanca Turčije v Lensu premagala Češko z 2 : 0. Za Turke, ki so v skupini osvojili tretje mesto, sta zadela Yilmaz v 10. in  Tufan v 65. minuti. Čehi in Turki so pred nocojšnjo tekmo še upali na tretje mesto, s katerim bi ohranili upe za napredovanje v izločilne boje. V boljšem položaju so bili Čehi, ki so imeli po dveh tekmah eno točko, Turki pa so bili še brez. Na koncu so se veselili Turki, ki še imajo možnosti za preboj v osmino finala.

lestvica:
1. Hrvaška       3 2 1 0 5 : 3 7
2. Španija       3 2 0 1 5 : 2 6
3. Turčija       3 1 0 2 2 : 4 3
4. Češka         3 0 1 2 2 : 5 1

 

Deli s prijatelji