EURO 2016

Francija in Švica med 16, veliko veselje Albanije

Objavljeno 20. junij 2016 01.33 | Posodobljeno 20. junij 2016 01.33 | Piše: STA, S. U.

Albanija ob zmagi nad Romunijo še upa na napredovanje v izločilne boje kot ena od tretjeuvrščenih ekip.

LILLE, LYON – Nogometaši Švice in Francije so se v tekmi tretjega in zadnjega kroga predtekmovanja na evropskem prvenstvu v nogometu v Lillu (skupina A) razšli z neodločenim izidom 0 : 0. Francija je tako v tej skupini osvojila prvo mesto, Švica pa drugo in sta si že zagotovili napredovanje.

Stadion Pierre Mauroy, gledalcev 45.000, sodniki: Skomina, Praprotnik, Vukan (vsi Slovenija)

Strelci: /

Francija: Lloris, Sagna, Rami, Koscielny, Evra, Sissoko, Cabaye, Pogba, Griezmann (od 77. Matuidi), Gignac, Coman (od 63. Payet)

Švica: Sommer, Lichsteiner, Schär, Djourou, Rodriguez, Behrami, Xhaka, Shaqiri (od 79. Fernandes), Dzemaili, Mehmedi (od 86. Lang), Embolo (od 74. Seferović)

Rumena kartona: Rami, Koscielny

Rdeči karton: /

Sodniška peterka je tokrat spet poskrbela za slovenski pridih Eura 2016, sodili so namreč Damir Skomina, Jure Praprotnik in Robert Vukan, pomočnika za goloma pa sta bila Matej Jug in Slavko Vinčić. Francija je imela premoč, izvajala številne kote, toda brez učinka. Gledalci so postajali nezadovoljni, razveselili so se le menjave, ko je v igro vstopil Payet. In prav ta je bil zelo blizu vodilnemu zadetku, po podaji Sissokoja je v 75. minuti udaril »iz prve« in zadel prečko, tako da je okvir gola še tretjič rešil Švico.

Končni izid 0 : 0 je ustrezal obema, saj sta se tako obe ekipi že uvrstili v nadaljevanje.

Sadiku za zgodovino

Nogometna reprezentanca Albanije je v skupini A v Lyonu premagala Romunijo z 1 : 0 (1 : 0). Strelec zgodovinskega prvega zadetka za Albanijo je bil Armando Sadiku v 43. minuti.

Romunija in Albanija sta se do zdaj srečali že šestnajstkrat, statistika pa je bila povsem na strani romunske ekipe, ki je albansko premagala desetkrat. A so Albanci po tekmi v Lyonu bogatejši za novo zmago, skupaj tretjo. Ta je še kako pomembna, saj Albanci do zdaj na velikih tekmovanjih še niso osvojili točke ali zadeli gola. V zgodovino se je kot prvi albanski strelec na evropskih ali svetovnih prvenstvih vpisal Armando Sadiku. Albanija ob zmagi nad Romunijo še upa na napredovanje v izločilne boje kot ena od tretjeuvrščenih ekip.

Lestvica
1. Francija      3 2 1 0 4 : 1  7
2. Švica         3 1 2 0 2 : 1  5
3. Albanija      3 1 0 2 1 : 3  3
4. Romunija      3 0 1 2 2 : 4  1

 

 

Deli s prijatelji