EP 2016

FOTO: Senzacija v Nici! Mala Islandija šokirala Anglijo

Objavljeno 28. junij 2016 00.56 | Posodobljeno 28. junij 2016 01.14 | Piše: STA, M. U., S. U.

Islandci so zadnji četrtfinalisti.

NICA  – Nogometaši Islandije so v zadnji tekmi osmine finala na evropskem prvenstvu v Franciji v Nici premagali Anglijo z 2 : 1 in si zagotovili četrtfinalni nastop, kjer se bodo v nedeljo, 3. julija, v Parizu pomerili z gostitelji prvenstva.

Stadion Allianz Riviera v Nici, gledalcev 33.901, sodniki: Skomina, Praprotnik in Vuk (vsi Slovenija).

Strelci: 1 : 0 Rooney (5., 11-m), 1 : 1 Sigurdsson (6.), 1 :2  Sigthorsson (18.)

Anglija: Hart, Walker, Cahill, Smalling, Rose, Alli, Dier (od 46. Wilshere), Rooney (od 87. Rashford), Sturridge, Kane, Sterling (od 60. Vardy)

Islandija: Halldorsson, Saevarsson, R. Sigurdsson, Arnason, Skulason, Gudmundsson, Gunnarsson, G. Sigurdsson (od 77. E. Bjarnason), B. Bjarnason, Bodvarsson (od 89. Traustason), Sigthorsson

Rumeni kartoni: Sturridge; Sigurdsson, Gunnarsson

Rdeči karton: /

Bolje so tekmo začeli Angleži. Že v 4. minuti je Sterling prodrl proti islandskim vratom, vratar Halldorsson pa je Angleža z rokami podrl tik in slovenski sodnik Skomina je pokazal na belo točko. Z 11 metrov je bil uspešen kapetan Rooney, ki je meril v levi spodnji kot. Že v 6. minuti pa so Islandci izenačili. Izvajali so avt, z glavo je Arnason žogo nato podal na nogo Sigurdssonu, ta pa je matiral Joeja Harta.

Na 2 : 1 je v 18. minuti za Islandijo po podaji Bodvarssona povišal Sigthorsson. Angležem čvrste islandske obrambe več ni uspelo prebiti, ob redkih poskusih pa je bil na pravem mestu Halldorsson in Islandci so se presenetljivo, a povsem upravičeno, prebili med najboljših osem reprezentanc stare celine.

Znani vsi četrtfinalisti

Pa zadnjih dveh tekmah osmine finala evropskega prvenstva v nogometu v Franciji je znanih osem reprezentanc, ki bodo turnir nadaljevale v četrtfinalu. To so Poljska, Portugalska, Vels (Wales), Belgija, Nemčija, Italija, Francija in Islandija.

V četrtek se bodo v prvem polfinalu v Marseillu pomerili Poljaki in Portugalci, v petek bo v Lillu dvoboj med Velsom in Belgijo, v soboto bo v Bordeauxu tekma med Nemčijo in Italijo, v nedeljo pa še obračun v Parizu med Francijo in Islandijo. Vse tekme bodo ob 21. uri.

 

Deli s prijatelji