EURO 2016

FOTO: Quaresma v podaljšku pokopal Hrvaško

Objavljeno 26. junij 2016 02.06 | Posodobljeno 26. junij 2016 02.06 | Piše: STA, Ro. S, S. U.

Portugalska v napetem zaključku premagala Hrvaško in se bo v četrtfinalu pomerila s Poljsko.

LENS – Portugalska je v tretji tekmi osmine finala na evropskem nogometnem prvenstvu v Lensu po podaljšku premagala Hrvaško z 1 : 0 (0 : 0, 0 : 0) in se bo v četrtfinalu v četrtek v Marseillu pomerila s Poljsko. Srečanje je v 117. minuti odločil rezervni igralec Ricardo Quaresma.

Stadion Bollaert-Delelis, gledalcev 33.523, sodniki: Velasco Carballo, Alonso in Yuste (vsi Španija)

Strelci: 0 : 1 Quaresma (117.)

Hrvaška: Subašić, Srna, Čorluk (0d 120. (Kramarić), Vida, Strinić, Badelj, Modrić, Brozović, Rakitić (od 110. Pjaca), Perišić, Mandžukić (od 88. Kalinić)

Portugalska: Patricio, Soares, Pepe, Fonte, Guerreiro, Andre Gomes (od 50. Renato Sanches), William Carvalho, Adrien Silva (od 108. Danilo), Joao Mario (od 87. Quaresma), Cristiano Ronaldo, Nani

Rumeni karton: Carvalho

Rdeči karton: /

Hrvaška se je v izločilne boje podala po prepričljivi igri, ko je premagala tudi branilce naslova Špance (2 : 1) in s prvega mesta v skupini D. Na drugi strani so Portugalci prišli v osmino finala brez dobljene tekme, vseeno pa so se prebili v četrtfinale po slavju proti rahlim favoritom Hrvatom, ki so imeli več žogo v posesti in tudi nekaj več možnosti, da bi zmagali.

Luka Modrič in Ivan Perišić se nista razigrala kot tudi ne Ronaldo, ki je prvič stopil na »sceno«, ko je napravil prekršek – pohodil je Darija Srno. Ronaldo je imel priložnost, da bi na tej tekmi izenačil rekordnih devet zadetkov na evropskih prvenstvih Francoza Michela Platinija, vendar je prvič in zadnjič sprožil na gol tri minute pred koncem, ko je hrvaški vratar Danijel Subašić njegov strel odbil, vendar le do Quaresme, ki je žogo iz bližine potisnil v mrežo.

 

Deli s prijatelji