EVROPSKI PRVAK

FOTO: Menite, da Ronaldo misli samo nase? Poglejte, kaj je naredil za ekipo

Objavljeno 12. julij 2016 09.19 | Posodobljeno 12. julij 2016 09.19 | Piše: S. U.

Portugalski superzvezdnik je na prvenstvu izboljšal tudi dva rekorda in enega izenačil, za nameček pa osvojil še naslov evropskega prvaka.

PARIZ – Najboljši portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo je v solzah žalosti končal nastop v finalu evropskega prvenstva v Franciji, a sam konec prvenstva je dočakal s solzami sreče. Portugalska je namreč osvojila prvi naslov evropskega prvaka, ko je po podaljških premagala gostiteljico Francijo.

»To je najsrečnejši trenutek kariere. Srečen sem, presrečen. Na ta trenutek sem čakal od leta 2004 in poraza proti Grčiji. Molil sem, da mi bog nameni še eno priložnost,« je dejal zvezdnik madridskega Reala, ki je v finalu doživel agonijo in ekstazo.

Ronaldo je moral že v 25. minuti z igrišča zaradi poškodbe kolena, ki jo je utrpel po naletu Francoza Dimitrija Payeta. Kljub temu se je na koncu veselil s soigralci.

Medtem je njegov soigralec Cedric Soares razkril, kako jih je ob polčasu portugalski kapetan motiviral: »Poslušajte fantje, nihče ne verjame v nas, ampak jaz sem prepričan, da bomo osvojili naslov. Bodite enotni in se borite. Prisilili jih bomo, da bodo verjeli v nas.«

Nekaj časa se je zdelo, da se je Ronaldo postavil kar v vlogo selektorja. Vir: YouTube

Portugalski superzvezdnik je na prvenstvu izboljšal tudi dva rekorda in enega izenačil. Postal je nogometaš z največ nastopi na evropskih prvenstvih (21) in nogometaš, ki je prvi zadel na štirih zaporednih prvenstvih stare celine. Dva gola je dosegel na EP 2004, enega na EP 2008, tri na EP 2012 in tri na EP 2016. S skupno devetimi zadetki je tako dohitel Francoza Michela Platinija, ki je svojih devet zadetkov dosegel na zgolj enem turnirju – EP 1984, ko je Francijo popeljal do naslova prvaka.

Deli s prijatelji