EURO 2016

Cristiano Ronaldo: Veselili so se, kot da so evropski prvaki

Objavljeno 15. junij 2016 13.39 | Posodobljeno 15. junij 2016 13.39 | Piše: STA, A. L.

Po tekmi je bil žaljiv do nasprotnikov.

Cristiano Ronaldo se bo navijačem najhitreje odkupil z goli in zmagami.

SAINT-ETIENNE – Strelec največ golov za portugalsko nogometno reprezentanco (58) Cristiano Ronaldo po sinočnjem remiju na evropskem prvenstvu proti Islandiji (1 : 1) po tekmi ni bil prav prijazen do tekmecev. Očital jim je, da so se med tekmo le branili in da so se po remiju preveč veselili.

Portugalci sinoči niso prikazali spodbudne predstave, čeprav so se v tekmo podali kot izraziti favoriti. Sicer so prek Nanija povedli v 31. minuti, a so Islandcem dovolili priključek v 50. minuti, ko je neovirano zadel Birkir Bjarnason.

Ronaldo, ki se tokrat ni vpisal med strelce, je bil po tekmi žaljiv do nasprotnikov: »Veselili so se remija, kot da so najmanj osvojili naslov evropskih prvakov. To je bilo neverjetno. Pri tem pa na tekmi sploh niso igrali, pač pa so se le branili in branili. Po mojem mnenju je to dokaz majhnosti mentalitete, zato na prvenstvu ne bodo dosegli nič.«

Naslednji tekmi skupine F ekipi čakata že kmalu: Portugalska bo igrala z Avstrijo 18. junija, Islandija pa isti dan z Madžarsko.

Deli s prijatelji