OSRAMOČENI

Angleški mediji brez milosti udrihajo po reprezentanci

Objavljeno 30. junij 2016 17.55 | Posodobljeno 30. junij 2016 17.57 | Piše: Ro. S.

To je bila noč, v kateri je bila Anglija najbolj ponižana po letu 1950.

NICA Angleški mediji brez milosti udrihajo čez angleško reprezentanco, ki je v ponedeljek izgubila proti Islandiji in že pakira kovčke za pot domov z evropskega prvenstva. Novinarji pišejo o nacionalni sramoti, ki presega tisto, iz leta 1950 v Braziliji, ko so z 1 : 0 izgubili proti reprezentanci ZDA in Španije ter izpadli že v prvem krogu. Mediji so se razpisali o napakah selektorja ter igralcev. Najbolj jim gredo v nos igralci, ki se med redno sezono niso izkazali v svojih klubih, kot reprezentanti pa so dobili priložnost. Ne razumejo, da je Raheem Sterling v prvi enajsterici, da Herry Kane izvaja proste strele s strani in da Jack Wilshere pride v igro kot rešilna bilka, piše gol.hr.

»Hodgsonova ekipa sramotno izpadla z EP. Anglija je doživela enega svojih najbolj ponižujočih porazov v zgodovini,« poroča Guardian.

»To je bila noč, v kateri je bila Anglija najbolj ponižana po letu 1950,« piše tudi The Telegraph.

»Poraz v Nici bo večna angleška travma. In to zato, ker se je pripetil v obdobju, ko je prva liga (premier league) postala globalna industrija, Anglija pa dvakrat v tednu dni izpadla iz Evrope,« tarna Mirror.

»Nacionalna sramota!« se zgraža The Sun.

»Kakšni porazni nastopi zadnji dve leti,« piše Daily Mail. Hodgson bi moral oditi že leta 2014, ko je Anglija izgubila dve tekmi na svetovnem prvenstvu in izpadla že v skupinskem delu.

Phil McNulty z BBC pa je udaril tudi po igralcih: »Angleško reprezentančno vrsto je treba temeljito prevetriti. Odgovoren je selektor, igralci pa so razočarali, saj so sposobni igrati veliko bolje. Selektor bo prevzel krivdo in odstopil, svoj del kritike pa morajo prevzeti tudi preplačani in prepotentni igralci.«

 

Deli s prijatelji