USPEH

Erazem Lorbek v prvi peterki Evrolige

Objavljeno 13. maj 2012 17.21 | Posodobljeno 13. maj 2012 23.02 | Piše: Mo. S.

Slovenski center je v svoji ekipi najboljši strelec in skakalec.

Erazem Lorbek (levo).

CARIGRAD – Na zaključnem turnirju Evrolige v največjem turškem mestu so izbrali prvo peterko tega tekmovanja, med katero je tudi Slovenec Erazem Lorbek, ki sicer brani barve Barcelone Regal. Ljubljančan je bil v letošnji sezoni prvi strelec svoje ekipe (13,8 točke), najboljši skakalec (4,7) ter igralec z najvišjim statističnim indeksom (16,3). V Evroligi je 10. strelec ter peti po statističnem indeksu.

Da je med najboljšimi v Evropi, je že dokazal, morda pa se bo že v naslednji sezoni preizkusil tudi na severnoameriških tleh.

Ob boku najboljšim

Poleg našega centra so se med najboljše košarkarje uvrstili še Andrej Kirilenko (CSKA Moskva), ki je bil hkrati izbran za najboljšega igralca (MVP), Dimitris Diamantidis (Panathinaikos), Nenad Krstić (CSKA Moskva) in Vasilis Spanulis (Olimpiakos).

Drugo peterko sestavljajo center Panathinaikosa Mike Batiste, branilec Uniksa, 'Bosanec' Henry Domercant, organizator igre Montepaschi Siene, 'Makedonec' Lester McCalebb, branilec Barcelone Juan Carlos Navarro in organizator igre moskovskega CSKA Miloš Teodosić.

V boj za tretje mesto

Lorbek se v današnji večerni finale sicer ni uvrstil, se bo pa s Panathinaikosom pomeril v tekmi za tretje mesto. V finale sta se uvrstila Olimpiakos ter CSKA iz Moskve.

Deli s prijatelji