EVROPSKO PRVENSTVO

Dugonjić tudi na 50 prsno potrdil hitrost

Objavljeno 25. maj 2012 13.43 | Posodobljeno 25. maj 2012 13.43 | Piše: A. L., STA

Pravilo največ dveh tekmovalcev v polfinalu iz ene države je iz nadaljnjega tekmovanja izločilo Emila Tahiroviča.

Damir Dugonjič je prepričan, da lahko osvoji medaljo (foto: Aleš Černivec).

DEBRECEN – Osmoljenec letošnjega evropskega plavalnega prvenstva v Debrecenu Damir Dugonjić je še enkrat potrdil izvrstno formo. V predtekmovanju na 50 metrov prsno je plavalec ravenskega Fužinarja v predtekmovanju s 27,36 postavil osebni rekord in krepko ugnal vso konkurenco. Ob tem je bilo v prvi polovici vidno, da ima za odločilna nastopa še veliko rezerve.

Tahiroviča izločili

Ob Dugonjiću bo s četrtim izidom predtekmovanja (27,81) nastopil tudi Koprčan Matjaž Markič, zaradi pravila o največ dveh polfinalistih na državo pa je brez popoldanskega nastopa v Debrecenu ostal 14. Emil Tahirovič (28,09). Zelo dobro je nastopil tudi Robi Vovk, ki je ne glede na težave z zdravjem tik pred EP z 28,39 postavil nov osebni rekord in zasedel 19. mesto, svojo najvišjo uvrstitev na tovrstnem tekmovanju.

Isakovićeva s četrtim časom

V polfinale se je po pričakovanjih prebila tudi olimpijska podprvakinja na 200 prosto Radovljičanka Sara Isaković, ki je zjutraj z 2:00,12 dosegla četrti izid predtekmovanja. Manj zadovoljna je bila članica četrtkove bronaste štafete triglavanka Urša Bežan, ki je priznala, da je imela višje cilje od 20. mesta in izida 2:02,31, a je po štafeti »ostala prazna, brez adrenalina«. Še enkrat je dobro nastopila tudi Velenjčanka Nastja Govejšek in z 2:03,36 postavila osebni rekord, s čimer se je uvrstila na 23 mesto.

Mankoč napredoval

Četrti Slovenec v petkovem polfinalu pa bo ilirijan Peter Mankoč, ki se je z 52,75 kot sedmi zanesljivo prebil med 16 najboljših, z novim osebnim rekordom in prvo znamko pod 54 sekundami (53,89) je bil zadovoljen tudi Robi Žbogar iz Gorenjske banke Radovljice, ki je bil 28.

Deli s prijatelji