NESREČNO

Zvezdnik BMX delno paraliziran po padcu na treningu

Objavljeno 24. september 2016 21.15 | Posodobljeno 24. september 2016 21.16 | Piše: STA, A. L.

Petindvajsetletnik je na olimpijskih igrah v Londonu pred štirimi leti osvojil srebro, letos v Riu pa je bil šesti.

Sam Willoughby.

SYDNEY – Avstralski kolesar Sam Willoughby, nekdanji svetovni prvak v BMX in olimpijski podprvak iz Londona 2012, je na treningu v Združenih državah Amerike grdo padel, po operaciji pa je od prsnega koša navzdol še vedno paraliziran, čeprav se mu je povrnilo nekaj občutkov v rokah in nogah.

Petindvajsetletnik je na olimpijskih igrah v Londonu pred štirimi leti osvojil srebro, letos v Riu pa je bil šesti. Nesrečni dogodek se je zgodil 10. septembra v bližini San Diega.

Sprostili hrbtenjačo

»Na srečo je bila prva operacija dovolj uspešna, da so sprostili njegovo hrbtenjačo in jo naravnali. Druga operacija za stabilizacijo ni bila potrebna. Sam še vedno ničesar ne čuti od prsnega koša navzdol, toda rahlo čuti roke, počasi pa tudi noge. Naslednji korak na njegovi dolgi pot okrevanja je rehabilitacijski center. V naslednjih dneh ga bodo verjetno prestavili v kakšen ameriški center,« je pojasnila avstralska kolesarska zveza.

Willoughby je z dirkanjem na kolesih BMX začel, ko je bil star šest let, svetu pa se je predstavil leta 2008, ko je postal mladinski svetovni prvak. Leto kasneje je zbirki dodal še en mladinski naslov, leta 2012 je postal članski svetovni prvak, v Londonu pa je osvojil olimpijsko srebro. Leta 2014 je osvojil še en naslov svetovnega prvaka.

Deli s prijatelji