KOT BRAT

Zoran Dragić po Goranovi poti

Objavljeno 02. julij 2014 20.05 | Posodobljeno 02. julij 2014 20.06 | Piše: Drago Perko

Mlajši od košarkarskih bratov Dragić že trenira po operaciji kile.

Zoran Dragić bo nared za kakovostne predstave na svetovnem prvenstvu. Foto: Drago Perko

»Do 16. julija bom nared!« pravi slovenski košarkarski reprezentant Zoran Dragić, ki smo ga obiskali v Ljubljani, kjer je začel trenirati. Ni sam, nad njegovimi gibi in potezami bdi ameriški trener Ross McMains. Danes je za Zoranom že več treningov, prvega pa je naredil 29 dni po operaciji kile (natrgana notranja stena dimelj). Poseg je opravil priznani zdravnik Manuel Martin. »Predpisali so mi vsaj 15 dni strogega mirovanja. Potem bi že lahko treniral. A sem si vzel še nekaj več časa,« priznava Zoran, ki še vedno čuti bolečine na mestu, kjer je bil opravljen poseg. »Bolečine in tisto mrežico bom čutil še nekaj mesecev,« doda Zoran, ki se v špansko Sevillo na pregled ne bo vračal, v prihodnjih dneh ga bodo pregledali slovenski zdravniki. Do dr. Martina bi moral po koncu sezone, a ga vsaj 14 dni ni bilo v Sevilli.

V teh dneh Dragić junior biva na Rogli, kjer bratu Goranu pomaga pri košarkarskem taboru. »Vmes tudi treniram,« nadaljuje Zoran, ki želi v formo, ki ga je krasila v minuli sezoni pri Unicaji iz Malage. »Ocena je bila dobra. Nikoli ne bom rekel, da je bila super, ker je lahko vedno boljše,« pravi o minulem letu, ko se je s krila prelevil v branilca, ki je postal še kako nevaren za nasprotnikov koš. »To je bila prva sezona v Španiji, ko sem igral. Dokazal sem, kaj znam in zmorem. A prostora za napredek je še ogromno. Zmorem več in boljše,« hrabro dodaja po dveh letih na Pirenejskem polotoku.

V prvi sezoni se pri trenerju Jasminu Repeši ni naigral, letos pa mu je Joan Plaza dal proste roke in zaupanja v izobilju. Zole, kot ga kličejo prijatelji, mu je vrnil z obrestmi. Španec mu je dal v domačem prvenstvu po 23 minut na srečanje, Zoki se je oddolžil s povprečno 10,9 točke (lani 4,5), občutno pa je popravil met za tri – lani je metal z 12,9-odstotno natančnostjo, letos je ta zrasla na 35,4. Povrhu vsega je bil izbran za najboljšega igralca devetega kroga Top 16 evrolige, ko je turškemu Efesu nasul 24 točk, poprej jih je toliko spravil v koš prav tako turškega Fenerbahčeja.

Klub iz Malage si želi, da 24-letni Ljubljančan ostane član Unicaje. »Ponudili so mi boljše razmere. To je zdaj na mizi, o tem razmišlja moj zastopnik. Pogodbo z Unicajo tako in tako imam,« izvemo, kako napredujejo pogajanja. Preseneti pa s podatkom, da ni izključeno, da že letos odide v ligo NBA. »Vedno obstaja možnost, da grem. Počakajmo, kaj bo povedal menedžer. Zdaj je bistveno, da povsem okrevam po tej operaciji. Potem bomo razmišljali, kako naprej,« stopi Dragić na žogo in dela naprej. Poleti ga čaka nastop na svetovnem prvenstvu v Španiji, ljubezen s svojo srčno damo Svetlano pa bo kronal s poroko.

 

Deli s prijatelji