PLEMENITO

Žoltasti troti radi pomagajo otrokom

Objavljeno 29. december 2014 15.29 | Posodobljeno 29. december 2014 15.30 | Piše: Drago Perko

Rekreativna ekipa deluje šest let, v njej so zbrani nekdanji igralci novomeške Krke. Košarki so ostali zvesti na svojevrsten in posnemanja vreden način.

Žoltasti troti igrajo košarko in pomagajo. Foto: Matic Eržen

Košarkarska ekipa Žoltasti troti je bila ustanovljena ob koncu leta 2008 z namenom, da fantje, ki so prenehali trenirati v Košarkarskem klubu Krka, nastopijo v novomeški rekreacijski ligi. »Ime ekipe je nastalo povsem naključno. Žoltasti oziroma rumeni zato, ker barva predstavlja pozitivno energijo, troti pa ponazarjajo složno delo in povezanost. Ekipo sestavljajo fantje iz Novega mesta, večinoma študenti, ki večino svojega prostega časa namenijo košarki. Treniramo večkrat na teden, v poletnih mesecih hodimo na priprave, imamo pa tudi trenerja in fizioterapevta. Naše vodilo je, da je košarka lahko veliko več s tem, da je veliko manj kot golo tekmovanje,« pove Jaka Lenart, eden izmed trotov. Poleg igranja v rekreativni ligi in na različnih turnirjih si prizadevajo košarko približati vsem.

Že tretje leto zapored so se kot organizatorji podpisali pod Dan dobrodelnega košarkanja in z zbranimi sredstvi obdarili več kot 200 otrok, ki so božično-novoletne praznike preživeli v bolnišnicah. »Sodelujemo tudi z Društvom za razvoj prostovoljnega dela Novo mesto in Društvom prijateljev mladine Moste - Polje, s katerimi organiziramo različne delavnice za socialno ogrožene otroke. Predvsem smo Žoltasti troti prijatelji in košarka nas povezuje tudi stran od igrišč in znoja. O njej se pogovarjamo, o njej razmišljamo in predvsem verjamemo, da je več kot samo igra,« še dodajo aktualni prvaki Topliške lige, dvakrat so bili zmagovalci Trot'n'cup, lani pa bronasti v 1. rekreativni novomeški ligi, kjer igra 34 ekip. Barve trotov v novi sezoni bodo branili Luka Medle, Jaka Lenart, Nejc Župevec, Aleksander Stakič, Luka Derlink, Maj Kruljac, Alen Kovač, Nejc Maričič, Ognjen Barunčič, Igor Novak, Akira Hasegawa, Nejc Okleščen, Matic Ožbolt, Rok Blatnik in trener Luka Mittag.

Deli s prijatelji