OLIMPIJSKI ROKOMETNI TURNIR

Znani tekmeci Slovenije na igrah v Riu

Objavljeno 29. april 2016 23.39 | Posodobljeno 29. april 2016 23.44 | Piše: STA, T. Pa.

Slovenija bo igrala z Egiptom, Nemčijo, Švedsko, Poljsko in Brazilijo.

RIO DE JANEIRO – V Rio de Janeiru so izžrebali skupine olimpijskega rokometnega turnirja. Slovenci bodo na avgustovskih igrah igrali v skupini B z Egiptom, Nemčijo, Švedsko, Poljsko in gostiteljico Brazilijo.

V skupini A so Argentina, Katar, Hrvaška, Danska, Francija in Tunizija.

Slovenija bo igrala proti zmagovalki kvalifikacijskega turnirja v Gdansku Poljski, Švedski, drugouvrščeni reprezentanci na kvalifikacijskem turnirju v Malmöju, drugouvrščeni ekipi s kvalifikacijskega turnirja v Gdansku Tuniziji, evropski prvakinji Nemčiji in afriškemu prvaku Egiptu.

»Z žrebom sem zadovoljen, saj se mi zdi, da je skupina A za odtenek težja od naše. Spet se bomo pomerili s Švedi, z gostitelji Brazilci, ki so izbrali skupino B, ker verjetno mislijo, da bodo lažje napredovali, Egiptom, ki je bil na afriškem prvenstvu boljši od Tunizije, Poljaki, ki so na domačem evropskem prvenstvu igrali sijajno in imeli zgolj eno slabo tekmo s Hrvati, ter Nemci, ki so kot evropski prvaki zagotovo favoriti te skupine. Mi smo pokazali, da lahko igramo z vsakim, zato je naš cilj, da prvi del končamo čim višje na lestvici, kar bi nam prineslo ugodnejšega tekmeca v četrtfinalu,« je po žrebu razmišljal selektor Slovenije Veselin Vujović.

»Obe skupini sta zelo močni, saj se je rokomet v zadnjih letih tako razvil, da so vse ekipe kakovostne, sploh pa na olimpijskih igrah, kjer so zbrani le najboljši. Vseeno mislim, da je bil žreb dober in da so vse reprezentance, s katerimi se bomo pomerili v prvem delu, premagljive. Če bomo želeli dober rezultat, bomo morali igrati tako, kot znamo,« pa pravi slovenski reprezentant Jure Dolenec.

Izžrebali so tudi skupini ženskega rokometnega turnirja. V skupini A so Brazilija, Angola, Španija, Črna gora, Romunija in Norveška, v skupini B pa Južna Koreja, Argentina, Švedska, Rusija, Nizozemska in Francija.

Predtekmovalni del tako moškega kot tudi ženskega turnirja bo potekal v dveh skupinah, v vsaki je po šest moštev. Najboljše štiri se uvrstijo v četrtfinale. Rokometne boje bo gostila Arena Futura, potekali bodo med 6. in 21. avgustom.

Slovenski rokometaši so bili dvakrat na OI. Leta 2000 so v Sydneyju končali na 8. mestu, leta 2004 v Atenah pa na 11.

Na zadnjih olimpijskih igrah v Londonu pred štirimi leti so olimpijski prvaki postali Francozi, prvakinje pa Norvežanke.

Deli s prijatelji