ODPRTO PRVENSTVO FRANCIJE

Znani prvi polfinalisti OP Francije, Federer izpadel

Objavljeno 04. junij 2013 21.23 | Posodobljeno 04. junij 2013 21.23 | Piše: STA, Ma. F.

V ženski konkurenci sta polfinalistki Američanka Serena Williams in Italijanka Sara Errani, v moški pa polfinalista Španec David Ferrer in Francoz Jo-Wilfired Tsonga.

Serena Williams.

PARIZ – Teniško odprto prvenstvo Francije se je prevesilo v odločilni del. Danes odigrani dvoboji na pariškem pesku so že ponudili odgovor o prvih potnikih v polfinale. V ženski konkurenci sta to Američanka Serena Williams in Italijanka Sara Errani, v moški pa Španec David Ferrer in Francoz Jo-Wilfired Tsonga.

Prva nosilka Williamsova je morala prepustiti niz Rusinji Svetlani Kuznjecovi. Slavila je sicer z izidom 6 : 1, 3 : 6, 6 : 3. Američanka se je tako maščevala Rusinji za poraz iz leta 2009 v četrtfinalu na pariškem pesku. Na istem turnirju je Rusinja osvojila svoj zadnji turnir za grand slam v karieri. Williamsova pa se je prvič po letu 2003 prebila v polfinale turnirja na igriščih Rolanda Garrosa. Petnajstkratno nosilko zmagovalne lovorike na turnirjih za grand slam Williamsovo tako le še dve zmagi ločita od drugega naslova na tem turnirju, prvega je osvojila leta 2002.

Peta nosilka Erranijeva je četrto nosilko Poljakinjo Agnieszko Radwansko premagala šele po podaljšani igri drugega niza s 6 : 4, 7 : 6 (6). Za svoj drugi zaporedni finale na pariškem pesku se bo Italijanka, ki še nima lovorike na turnirjih za grand slam v posamični konkurenci, merila z Williamsovo. Lani jo je v finalu v Rolandu Garrosu ustavila Rusinja Marija Šarapova.

Francoz Tsonga izločil Federerja

Preostali polfinalistki bosta znani po sredinih dvobojih četrtfinala. Branilka naslova bo prekrižala lopar s Srbkinjo Jeleno Janković, Belorusinja Viktorija Azarenka pa se bo spoprijela z Rusinjo Marijo Kirilenko.

V moški konkurenci je četrti nosilec David Ferrer po treh nizih s 6 : 2, 6 : 1, 6 : 1 ugnal rojaka Tommyja Robreda. Ferrer se bo v polfinalu pomeril s šestopostavljenim Francozom Jo-Wilfriedom Tsongajem, ki je s 7 : 5, 6 : 3 in 6 : 3 izločil drugega nosilca, Švicarja Rogerja Federerja.
 

Deli s prijatelji