HOKEJ

Zmajček Hoki ima nov napis

Objavljeno 21. junij 2012 11.45 | Posodobljeno 21. junij 2012 11.45 | Piše: Rok Tamše

Hokejisti izpod Rožnika bodo prihodnja štiri leta nastopali pod imenom Telemach Olimpija.

Ditka Maučec iz podjetja Telemach z Matjažem Sekljem in Mitjo Mejačem, direktorjem in predsednikom HDD Telemach Olimpija (foto: Jure Eržen).

LJUBLJANA – Včeraj je bil s prihodom šampiona Anžeta Kopitarja v domovino in s predstavitvijo novega generalnega pokrovitelja hokejistov ljubljanske Telemach Olimpije skorajda popoln dan za slovenski hokej. Skoraj zato, ker ta čas v povsem drugačni, klavrni zgodbi živijo hokejisti Acronija Jesenice. Njihovi tekmeci iz Tivolija pa so podpisali štiriletno pogodbo s telekomunikacijskim podjetjem Telemach. Privlačna direktorica marketinga in prodaje Ditka Maučec, ki je dobila torto za rojstni dan in objem klubske maskote, zmajčka Hokija, je razložila, da je njihova dinamična, hitra in v razvoj naravnana dejavnost povsem v skladu z naravo hokejske igre ter da želijo s sodelovanjem spraviti klub na še višjo raven v vseh pogledih. Stari glavni pokrovitelj, Zavarovalnica Tilia, bo še ostal s klubom.

Direktor Telemach Olimpije Matjaž Sekelj je razkril, da se bo proračun za sezono 2012/13 sukal okrog 1,5 milijona evrov, številka sveže podpisane pogodbe pa je poslovna skrivnost. Toda domnevna vsota med 300.000 in 400.000 evrov na leto bo vsekakor znatno pripomogla k normalnemu delovanju slovenskega prvaka in polfinalista odprtega avstrijskega prvenstva (Ebel) v zadnji sezoni. Zmaji so v svoje vrste ob finskem trenerju Heikkiju Mälkiäju doslej zvabili sedem novincev iz Severne Amerike, zdaj končujejo sestavo jedra domačih igralcev.

»Smo pri koncu pogovorov z domačimi fanti. Če nas bo zapustil tudi Aleš Mušič, bomo pripeljali še enega tujca. Pogovarjamo se s tremi mlajšimi igralci iz Slovenije, vendar niso člani Acronija Jesenic. Nočemo dramatično posegati v njihovo moštvo. Želimo jim hitro vrnitev v Ebel. Kakovostno bomo na enaki ravni kot v minuli sezoni, povprečna starost naše ekipe bo maksimalno 25 let. Stavimo torej na mlade in njihovo uveljavljanje v našem klubu,« je povedal Sekelj, ki pričakuje, da bo klub v naslednjih dveh letih poravnal tudi dolgove do igralcev in bank.

Zmaji bodo priprave na novo sezono začeli 30. julija, na programu imajo osem prijateljskih tekem. Na začetku septembra se začne prvenstvo v ligi Ebel, kjer se bodo v 3. krogu pomerili z zagrebškim Medveščakom na spektakularnem prizorišču ob morju, rimskem amfiteatru v Pulju.

Deli s prijatelji