TURNIR

Zmage za Edisa in Lizbono

Objavljeno 26. marec 2013 14.32 | Posodobljeno 26. marec 2013 14.33 | Piše: Drago Perko

Uvodni turnir Siol pokala bo aprila v Kopru, med prvimi se je prijavila tudi ekipa Mizarstvo Plejo.

Sandro Hodžić s prijatelji je redni gost turnirjev na Primorskem. Foto: osebni arhiv

Prijavili smo se, ker je to zanimivo tekmovanje,« se Koprčan Sandro Hodžić veseli nastopa na turnirju za Siol pokal, ki ga bo Koper gostil 6. in 7. aprila. Gre za največje vseslovensko rekreativno tekmovanje v malem nogometu. Ekipe se bodo pomerile pred Mercatorjevim supermarketom na Kolodvorski 4. Prvo-, drugo- in tretjeuvrščena ekipa na vseh dvanajstih regionalnih turnirjih bodo domov odnesle po 600 evrov, zmagovalci pa si bodo zagotovili tudi prostor na finalnem turnirju 28. in 29. septembra v Ljubljani, vseslovenski prvak finalnega turnirja pa bo za nagrado potoval na finale Uefine lige prvakov 2014. »Nagrade so zanimive, radi bi si ogledali finale lige prvakov v Lizboni prihodnje leto,« Sandro in prijatelji ne skrivajo ambicij, da najprej pometejo s konkurenco na Obali, potem pa pokorijo še Slovenijo.

Sandro obžaluje izgubo prijatelja

Zbrali so se v ekipi Mizarstvo Plejo, ob pomoči sponzorja bodo pokrili potne stroške in prijavnino. Ekipo sestavljajo prijatelji, ki že vrsto let igrajo skupaj. Alfa in omega zasedbe je Sandro, ki je nase opozoril že leta 2006; med svetovnim nogometnim prvenstvom je zmagal v posebni spretnosti igri dribler, zdaj pa igra dvoranski nogomet v 2. hrvaški ligi v dresu MNK Histrie, kjer brca tudi njegov prijatelj in eden največjih malonogometnih virtuozov na Obali Valdi Lakošeljac.

Poleg Sandra in Valdija bosta za mizarje igrala še Tilen Kamenčič in Dražen Vidakovič, v prihodnjih dneh pa bodo znani tudi preostali trije igralci. »Vsi smo prijatelji. Želim sestaviti ekipo, ki bo konkurenčna,« pravi Sandro, ki meni, da se bodo za prvo mesto v Kopru borili z zasedbo Hotie Style, za katero bo nastopal tudi nekdanji slovenski reprezentant Amer Jukan. Mizarji so odigrali že nekaj turnirjev, morebiten uspeh pa bodo posvetili v spomin na Edisa Čauševića, ki je tudi po smrti ostal vzor številnim igralcem malega nogometa na Obali. »Edis je bil moj vzornik, veliko sem se naučil od njega. Spremljal sem njegove poteze in jih poskušal posnemati. Ko je umrl, je bil to zame težak trenutek. Žal nam je, ker nas je tako hitro zapustil. Če bi bil živ, bi bil prav gotovo član naše ekipe,« Sandro obžaluje izgubo prijatelja, ki ostaja navdih za dobro igro.

Deli s prijatelji