DIRKA PO SLOVENIJI

Zmaga se nasmiha Machadu, Slovenci brez večjega uspeha

Objavljeno 21. junij 2014 22.06 | Posodobljeno 21. junij 2014 22.08 | Piše: STA, M. U.

Sodeč po tradiciji, je letošnja dirka odločena.

Tiago Machado novi nosilec rumene majice tretje etape dirke po Sloveniji. Foto: Tadej Regent

SLOVENSKA BISTRICA – Slovenski kolesarji so v kraljevski etapi dirke po Sloveniji s ciljem na Treh kraljih doživeli poraz, saj jih ni bilo povsem pri vrhu. Etapo je dobil Italijan Francesco Bongiorno (Bardiani), ki je imel v zaključku več moči od Portugalca Tiaga Machada (NetApp Endura), ki je pred zadnjo etapo od Škofje Loke do Novega mesta prevzel skupno vodstvo.
Tretje mesto je zasedel Ilnur Zakarin. Pred etapo je bil glavni slovenski adut Kristijan Koren (Cannondale), ki se je boril po svojih najboljših močeh, toda najboljših treh ni mogel ogroziti. Z zaostankom 41 sekund je zasedel sedmo mesto, 11. je bil Jure Golčer (+0:56).

Sodeč po tradiciji, je letošnja dirka odločena

Velika senzacija bi bila, če bi zadnja etapa spremenila skupni vrstni red, čeprav bo nekoliko težja, kot je bila v prejšnjih letih. Vseeno pa 28-letni Machado, ki je sicer specialist za gorske etape, a zmage na večdnevnih dirkah nima, in njegova ekipa, za katero vozi tudi Blaž Jarc, ne bi smela imeti večjih težav, da Portugalca tudi v Novo mesto pripelje v rumeni majici.

Deli s prijatelji